*Nettavisen* Sport.

Her er Tippeliga-kapteinene

Foto: Morten Holm (Scanpix)

Noen har valgt ny, andre har beholdt fjorårets. Her er en oversikt over Tippeliga-klubbenes lagkapteiner i 2006.

20.03.06 11:50

I enkelte klubber har et kapteinsbytte blitt fremtvunget av at fjorårets kaptein har forlatt klubben. For eksempel så var Peter Sørensen kaptein for Ham-Kam forrige sesong, mens Kenneth Dokken var visekaptein. Da begge disse var borte, var det Axel Smeets som bar kapteinsbindet.

Nå er alle disse forsvunnet fra Briskeby, og trener Frode Grodås har måttet finne en helt ny kaptein. Denne sesongen er det danske Jan Michaelsen som er sjef på banen for «Kamma».

Viking måtte også finne en ny kaptein etter at Brede Paulsen Hangeland forsvant til FC København. Årets Viking-kaptein heter Allan Gaarde.

I Brann var det mange som forventet at Martin Andresen skulle bli kaptein forrige sesong. Da valgte trener Mons Ivar Mjelde å gi fornyet tillit til Cato Guntveit. Men Andresen var likevel sjefen med stor S da han var på banen, og i år blir han det også offisielt.

Det er også noen velkjente navn. Tommy Berntsen, Daniel Berg Hestad og Tom Henning Hovi har vært kapteiner for sine klubber i en årrekke nå, mens Frode Kippe, Tommy Svindal Larsen, Roar Strand, Atle Roar Håland og Ole Martin Årst også er vant med å ha bindet rundt armen.

Her er alle Tippeliga-kapteinene:
Brann - Martin Andresen
Fredrikstad - Bora Zivkovic
Ham-Kam: Jan Michaelsen
Lillestrøm: Frode Kippe
Lyn: Tommy Berntsen
Molde: Daniel Berg Hestad
Odd Grenland: Tommy Svindal Larsen
Rosenborg: Roar Strand
Sandefjord: Tom Kristoffersen
Stabæk: Mike Kjølø
Start: Atle Roar Håland
Tromsø: Ole Martin Årst
Viking: Allan Gaarde
Vålerenga: Tom Henning Hovi

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag