Da rytterne gikk i mål på den 6. etappen av Tour de France fredag ettermiddag, var det Mark Cavendish som stjal det meste av oppmerksomhet de første sekundene, men etter spurtkanonen kom flere andre i mål uten å juble like mye.

I en video publisert av det nederlandske nettstedet NOS ser man nemlig tydelig at Quick Steps Carlos Barredo går til angrep på Caisse d'Epargne-rytteren Rui Costa. Barredo skal ha brukt et løst hjul til å hamre løs mot hjelmen til Costa.

LES OGSÅ: Her slår du Cav, Thor!

Deretter ble det regelrett nevekamp mellom de to syklistene, før de ble skilt av funksjonærer og sikkerhetsfolk.

Det belgiske nettstedet Sporza har også fanget opp situasjonen fra en annen vinkel. Den videoen kan du se her!

Fikk bot
Foranledningen for slåsskampen skal være at de to rytterne hektet i hverandre under spurten vei inn mot mål i Gueugnon.

Procycling.nos mann i Frankrike mottok følgende notat:

«Carlos Barredo og Rui Alberto Costa har mottatt 200 sveitserfranc hver i bot for usømmelig oppførsel etter målgang».

Til sammenligning koster det rytterne 50 sveitserfranc å urinere der publikum kan se, og 100 sveitserfranc å kjøre uten å ha registrert seg på startlisten. En sveitserfranc er omtrent 6 norske kroner.

- Jeg har fått beskjed om at én av mine ryttere har vært involvert i en slåsskamp. Men jeg kjenner ikke til omstendighetene, sier Caisse d'Epargne-manager Yvon Ledanois ifølge Reuters.

Fredagens etappe gikk under meget varme forhold, og kanskje var det varmen som gikk til hode på de to rytterne.

- De har vel vært involvert i et uhell et sted begge to. Og med den varmen vi har nå har det vel gått litt hett for seg. Jeg skal snakke med Rui Costa om dette når vi kommer tilbake til hotellet, sier Caisse d'Epargne-sjefen.

Trangt i mål
Det skal også nevnes at passasjen etter målgang var smal, og fylt av reklamefolk, politifolk, fotografer, pressefolk, fans og funksjonærer. Slik sett er det lett at det går en smule hett i hodet på dem som akkurat har vært gjennom 227,5 km.

Det var imidlertid ikke bare Rui Costa og Carlos Barredo som hadde problemer etter målgang fredag. Robbie McEwen gikk rett i bakken og var mildt sagt forbannet i etterkant.

- Jeg vil vite hvem som gjorde dette, og jeg vil ha han bortvist. Det er ikke mulig å beskrive dette med ord en gang. Jeg håper jeg kan kjøre i morgen, men hva faen. skriver australieren på Twitter, men kan også bekrefte at ingenting er brukket.

Se opptrinnet med Barredo/Costa i videovinduet under:

HTML EMBED

Alt du trenger til Tour de France!
Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

2055–0