*Nettavisen* Sport.

Her er TV 2s nye Premier League-anker

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Overtar etter Jon Børrestad.

04.01.13 12:30

Jan-Henrik Børslid blir TV 2 Sportens nye programleder for Premier League-sendingene, melder kanalen på sine egne hjemmesider.

Selv er Børslid fornøyd med tilliten, for jobben var veldig ettertraktet.

– Dette er drømmejobben, samtidig som det er en stor utfordring. Premier League følges med argusøyne i Norge av et ekstremt engasjert og kunnskapsrikt publikum, sier Børslid til egen kanal.

– Det blir veldig spennende, men med så mange flinke folk både foran og bak kamera i TV 2s Premier League-sendinger er jeg trygg på at dette skal gå bra. Ekspertpanelet søndag er Kevin Keegan, Erik Thorstvedt og Petter Myhre – så det mangler ikke på gode støttespillere, fortsetter han.

Samtidig vil Aleksander Schau få ansvaret for å lede sendingene fra FA-cup, Ligacup og Championship på TV 2 Sport Xtra.

– En ideell kombinasjon. De mange lidenskapelige tilhengerne av engelsk fotball får to svært solide programledere i Jan-Henrik og Aleksander, enten det er snakk om Premier League eller cupfinaler fra Wembley, sier fotballsjef Vegard Jansen Hagen i TV 2 Sporten.

Aleksander Schau var blant favorittene til ankerjobben, men ble altså valgt til en annen rolle.

– Aleksander har en genuin kjærlighet til engelsk fotball, bred erfaring og egen, personlig form. Vi ønsket oss en dedikert programleder for blant annet sendingene fra FA-cupen og Ligacupen, som sendes på TV 2 Sport Xtra, og med Aleksander er oppgaven i de beste hender, sier Jansen Hagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.