CHELSEA - MANCHESTER UNITED 1-3:

Det var duket for sesongens første gigantoppgjør da Chelsea og Manchester United møttes til Community Shield på Wembley i London.

Begge lagene jaktet sesongens første trofé, samtidig som kampen var en pekepinn på hvor lagene befinner seg før Premier League starter neste helg.

Og selv om verken Chelsea eller United har vært veldig hissige på overgangsmarkedet, var det spesielt én nykommer som viste seg fram for United.

Javier «Chicharito» Hernandez kan fort vise seg å være et røverkjøp og en nøkkelspiller for United i sesongen som kommer.

Mexicaneren fikk én omgang. Det var nok til å avgjøre finalen til Uniteds fordel. Dermed kopierte han Ole Gunnar Solskjær med å score i debuten for de rødkledde.

Fortsetter han i samme spor blir han fort en viktig mann for United.

Store sjanser
Lagene viste stor iver etter å komme seg framover. Allerede før det var spilt 20 minutter hadde lagene hatt et par feite muligheter hver.

Antonio Valencia var et friskt pust for United forrige sesong og skal man dømme ut fra oppgjøret mot Chelsea blir han minst like god denne sesongen. Han var da også den som gikk den første store muligheten i oppgjøret.

Wayne Rooney slo gjennom Valencia, og vingen kom seg forbi Ashley Cole og forsøkte seg på en chipp over Chelsea-keeper Henrique Hilário. Den portugisiske sisteskansen var imidlertid med på notene og plukket ballen enkelt.

Deretter var det Paul Scholes som fikk en stor mulighet til å gi United ledelsen. Antonio Valencia kom på et av mange fine løp, chippet ballen til Scholes, men veteranen fikk ikke skikkelig dreis på skuddet fra ti meter. Dermed gikk ballen langt over mål.

Like etter var det Chelsea som skulle være nær ved å ta ledelsen. Nicolas Anelka testet skuddefoten fra tjue meter, United-keeper Edwin Van der Sar ga en billig retur og der var Anelkas spissmakker for dagen, Salomon Kalou, men spissen fikk ikke satt ballen i det åpne målet.

Så var det Branislav Ivanovic som skulle sett United nederlandske sisteskanse på nok en prøve. Denne gang viste Van der Sar seg som langt mer solid, headingen fra serberen hadd stø kurs for hjørnet, men Van der Sar kom seg ut i full strekk og fikk avverget til corner.

Heller ikke da Scholes chippet gjennom Wayne Rooney helt alene med keeper ble det mål. Rooneys avslutning trillet forbi det åpne målet, men Michael Owen kom seg aldri på plass og fikk satt ballen i mål.

Etter at de første 20 minuttene var spekket med sjanser, ble det færre muligheter utover. Men når det først skjedde var det en United-trio som sto for magien.

Paul Scholes viste mot Chelsea at formen virkelig er på gang og det var han som slo gjennom Rooney i bakrom da det var spilt 41 minutter. I løpsduell med John Terry lyktes Rooney å slå ballen inn i feltet på førstetouchen. Der kom Antonio Valencia stormende og satte ballen forbi Hilário.

Et vakkert angrep og ledelse til United.

Chicarito med ansiktet
Etter hvilen gjorde United tre bytter med en gang. Ut gikk VM-spillerne Wayne Rooney og Ji-Sung Park, samt Michael Owen. Inn kom Dimitar Berbatov, Nani og nyervervelsen Javier «Chicarito» Hernandéz.

Men om førsteomgangen på Wembley hadde vært frisk, ble det noe daffere etter hvilen. Kampen bølget frem og tilbake, og det var ikke før halve omgangen var unnagjort at Chelsea virkelig begynte å få fart på beina.

Toppscorer Didier Drogba kom på banen og da tok Chelsea mer og mer over.

Men det endte ikke med er enn noen halvfarlige skudd og avslutninger.

I stedet var det altså United-nykommeren Javier Hernandez som skulle avgjøre finalen. Antonio Valencia kom seg gjennom på høyre nok en gang og innlegget vant Javier Hernandez på bakre stolpe.

Mexicaneren snublet i sine egne bein, men traff ballen som gikk i foten og deretter i ansiktet i mål.

Dermed var det opp til Chelsea å svare.

Nesten for Chelsea
Og det gjorde de. Edwin Van der Sar måtte hente fram flere gode redninger, men ga retur på et skudd fra Chelsea-innbytter Daniel Sturridge. Der ventet Salomon Kalou og reduserte.

Så startet jaget etter utligning. Uten at det skulle betale seg for Chelsea.

Et massivt press på United endte med store rom for United. Det endte med at innbytter Dimitar Berbatov ble chippet gjennom av Nani og bulgareren var iskald da han lobbet inn 3-1.

Dermed vant United årets første trofé.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!