Gå til sidens hovedinnhold

Her er Vålerengas nye spiller

- Vi har fulgt ham en god stund, sier Kjetil Rekdal.

Vålerenga opplyser onsdag at klubben har kommet til enighet med sveitsiske Young Boys om en avtale for Jan Lecjaks.

Avtalen for den 22 år gamle venstrebacken er i første omgang et lån ut 2013-sesongen, men VIF har også en opsjon på kjøp om spilleren blir en suksess.

Lecjaks er fra Tsjekkia og står bokført med 27 U21-landskamper for nasjonen. Han har tidligere vært innom klubber som Victoria Plzen og belgiske Anderlecht.

- Fulgt ham en stund
Han kom til Young Boys i juli 2011 og har så langt fått med seg 15 kamper for klubben.

- Vi har fulgt Jan en god stund og han er en type venstreback som vi mener vil styrke Vålerenga både defensivt og offensivt. Jan er en offensiv og rask spiller, sier trener Kjetil Rekdal.

- Tidligere har vi sagt at vi hadde lyst å gjøre noe med antallet i forsvaret vårt. Da vi kom over Jan var det ingen tvil. Det vi har sett av han og det vi har fått av tilbakemeldinger på han har gjort at vi har jobbet hardt for å få til dette. Det har vi gjort nå, og det er vi veldig fornøyde med, sier han videre.

Rekdal har nå fått dobbelt dekning på venstrebacken, noe han er fornøyd med.

- Jan er tiltenkt å spille på laget, men selvfølgelig er det konkurranse. Vi har egentlig bare Joachim Thomassen som naturlig venstreback i stallen per i dag. Dette er et steg videre i den byggingen av troppen vi har holdt på med. Nå har vi lånt han ut året og har dekket det behovet vi følte vi måtte ha med dobbel dekning på venstreback, sier han.

- Mye erfaring
Med en låneavtale ut året og opsjon på kjøp føler Rekdal seg trygg på at dette er en god avtale for Vålerenga.

- Vi har hentet en spiller som tross sin unge alder har masse internasjonal erfaring. Jeg tror han kun vil være en tilvekst for oss og vi håper han tilpasser seg norsk fotball fort.

- Han har sagt han gleder seg veldig til å komme i gang og jeg er veldig fornøyd med at vi har landet denne avtalen, avslutter Rekdal.

Om alt går etter planen vil Lecjaks være spilleklar til fredagens bortekamp mot Odd Grenland. Lecjaks skal bære draktnummer fem i osloklubben.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken