RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er vårens lag i Tippeligaen

Foto: Aleksander Andersen
Sist oppdatert:
Nettavisen kårer de 11 som har vært best hittil.

Det er sommerferie i Tippeligaen. Noen lag har fortsatt noen hengekamper, men de fleste lagene er kommet halvveis gjennom terminlista.

Første halvdel av Tippeligaen har skapt mange nye profiler i norsk fotball, og ekspertenes spådommer er blitt satt på prøve.

En spiller som Kim Ojo ble ikke nevnt som en mulig toppscorer, men har allerede spilt seg inn i Brann-fansens hjerter, og står med ni mål så langt.

Sogndal har en fremtidig landslagsspiller i Even Hovland, som har imponert stort i den første delen av sesongen. Både Hovland og Ojo har gjort nok til å komme med på vår kåring av vårens lag i Tippeligaen.

Her er de 11 vi mener har vært best i første halvdel av Tippeligaen. Enig? Uenig? Diskuter laget i kommentarfeltet, eller på våre Facebook-sider.

3-4-3:

KEEPER:

Daniel Örlund (Rosenborg) - Den svenske keeperen er tryggheten selv, og har gjort en solid første del av sesongen, selv om RBK har sluppet inn overraskende mange mål. Uten Örlund i mål hadde det blitt flere.

FORSVAR:

Even Hovland (Sogndal) - 22-åringen har imponert voldsomt i Sogndal-forsvaret i år. Det er lett å forstå hvorfor større klubber snuser på ham. Kommer til å bli landslagsspiller om utviklingen fortsetter.

André Muri (VIF) - Muri har gjort som klanen synger - vært en mur - i alle kampene han har spilt. 30-åringen, som av Ujah ble beskrevet som Tippeligaens vanskeligste å spille mot, har også scoret tre mål.

Jørgen Horn (FFK) - Horn har fått en ny vår i FFK, og har etablert seg som en av Tippeligaens beste stoppere. Har det meste en stopper trenger, og er en kandidat til en av vinterens beste signeringer. Det blir spennende å se om han kan opprettholde nivået.

Konkurranse: Vil du vinne VIP-billetter på Ullevaal?

MIDTBANE:

Nosa Igiebor (LSK) - Nigerianeren har vært strålende på LSK-midtbanen i vårsesongen, og er i en egen klasse når han orker. Har vært involvert i mye av LSKs offensive spill, og har notert seg for seks mål og to målgivende pasninger.

Magnus Wolff Eikrem (Molde) - Eikrem har vært god på Molde-midtbanen, og tok nivået fra første stund. Har et blikk og en pasningsfot på høyt nivå. En av mange gode på Molde-midtbanen.

Rodolph Austin (Brann) - Krigeren Austin har vært enorm på Branns midtbane så langt i sesongen. Har notert seg for to mål og tre målgivende pasninger, men kanskje mer oppsiktsvekkende er det at han kun ha pådratt seg to gule kort. Går inn i hver duell med gudsforakt, og må være forferdelig å spille mot.

Michael Barrantes Rojas (Aalesund) - Rekdal mener Barrantes Rojas er en av Tippeligaens beste spillere, og i år har han vist hvorfor. Har scoret tre mål og slått fire målgivende pasninger, og har en teknikk og ballbehandling som gjør ham til en ressurs på Aalesund-laget.

ANGREP:

Anthony Ujah (LSK) - Ujah er tapt for Tippeligaen, men kommer selvsagt med på vårens lag. To firemålskamper og 13 mål på 12 kamper taler sitt tydelige språk. En klassespiss som har satt standarden for de andre spissene i Tippeligaen.

Kim Ojo (Brann) - Ojo ble ikke møtt av skyhøye forventninger i Bergen, men for en suksess han har vært. Ni mål på 14 kamper er mer enn godkjent, og Ojo er blitt en profil i Tippeligaen. Fysikken hans er så rå at han trolig ikke blir værende lenge i norsk fotball.

Pape Paté Diouf (Molde) - Diouf har vært ledestjernen på et Molde-lag som topper Tippeligaen. 12 mål på 14 kamper, og er blitt klinisk foran mål med Solskjær som sjef. Et klart valg på vårens lag.

Benken: Lars Hirschfeld, Fredrik Björck, Magne Hoset, Lars-Cristopher Vilsvik, Bjørn Bergmann Sigurdarson, Bojan Zajic, Tarik Elyounoussi, Daniel Bamberg.

Har Nettavisen bommet totalt, eller er vi inne på noe med dette laget? Diskuter under, eller på våre Facebook-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere