Gå til sidens hovedinnhold

- Her er verdens 10 største talenter

Det er lov å ikke være enig.

Nytt år, nytt overgangsvindu og nye muligheter på fotballbanen.

Vi feirer inngangen av 2014 med på se på noen av de fotballspillerne som etter alle solemerker vil gjøre seg bemerket både i år og årene som kommer.

I romjulen presenterte vi det som ifølge «Football Manager»-utvikler Sports Interactive er verdens ti beste fotballspillere per dags dato.

Mange ble overrasket over at skaperen av den populære fotballserien hadde utelatt blant andre Liverpools Luis Suarez og Manchester Uniteds Wayne Rooney.

Denne gangen skal vi ta en titt på hvilke spillere Sports Interactive mener er verdens ti største talenter. Listen er basert på den grundige databasen som er grunnlag for spillet.

Igjen tror vi nok at det kommer noen overraskelser og at dere lesere vil si dere uenig på en del punkter.

Sports Interactive har imidlertid over 1500 speidere verden rundt som er med på å bygge opp denne databasen, som er verdens største og grundigste av sitt slag.

I den virkelige verden er Everton blant de som benytter databasen i sitt arbeid, og en rekke stjerner, som for eksempel Deco, ble svært tidlig oppdaget av Sports Interactives speidere.

Sports Interactive skriver til Nettavisen at alle de ti på listen har potensial til å bli verdensklassespillere, så lenge de holder seg skadefrie og utvikler seg som ventet.

Men, nok snakk, her er verdens ti største fotballtalenter og vi starter som vanlig med nummer ti.

10. Will Hughes (18) - Derby County
England produserer ikke så fryktelig mange spillere av topp format, selv om balløya produserer mange på nivået litt under. Will Hughes har imidlertid blitt sett på som en mann som kan følge i fotsporene til folk som Steven Gerrard og Frank Lampard. Midtbanemannen har blitt koblet med en overgang til både Manchester United og Liverpool den siste tiden.

9. Nick Powell (19) - Man United
Nok en engelskmann, noe som kanskje kan være et utslag av at Sports Interactive har hovedsete nettopp i England? Powell ble likevel plukket opp av Manchester United i ung alder og det er ikke hvem som helst som blir det. Midtbanemannen er for tiden på lån i Championship-klubben Wigan, der han etter sigende skal ha imponert. En spiller med en stor framtid.

8. Ryan Ledson (16) - Everton
De fleste snakker om Ross Barkley når det gjelder Everton om dagen og det med rette. De blå har imidlertid flere juveler i sine rekker og skal man tro «Football Manager»-utvikleren, så er 16 år gamle Ryan Ledson det med størst potensial i klubben. Ledson bekler en sentral midtbanerolle.

7. Serge Gnabry (18) - Arsenal
Arsenals unge tysker har hatt et aldri så lite gjennombrudd denne sesongen og tegnet seg på scoringslisten i møtet med Swansea i fjor høst. Har lenge vært sett på som et supertalent, men manager Arsène Wenger ser ut til å ville matche den offensive spilleren forsiktig. Gnabry kan fort bli den neste, store som kommer seg gjennom Arsenals ungdomsakademi.

6. Adnan Januzaj (18) - Man United
Belgieren Januzaj er en annen som har fått sitt store gjennombrudd i Premier League denne sesongen. Manager David Moyes virker fast bestemt på at angriperen er «framtiden» på Old Trafford og belønner han med mye førstelagsfotball. Januzaj har takket, bukket og satt inn tre mål på totalt 13 ligakamper så langt denne sesongen.

5. Moritz Leitner (21) - Borussia Dortmund
Tyskland produserer den ene offensive stjernespilleren etter den andre for tiden og det er ventet at Leitner vil følge i fotsporene til folk som Mario Götze, Marco Reus, Toni Kroos og Thomas Müller, for å nevne noen navn. Midtbanemannen er utlånt til Stuttgart denne sesongen, men har kontrakt med storklubben Borussia Dortmund.

4. Thiago Casasola (18) - Boca Juniors
En talentliste uten en argentiner, kan vel ikke kalles en ekte talentliste? Den unge midtstopperen Thiago Casasola er én av dem man tror vil ta tangonasjonens tradisjoner for kompromissløst forsvarsspill videre de neste årene. Casasola er fortsatt kun 18 og oppholder seg i Boca i hjemlandet, men bli ikke overrasket om han tar turen til Europa om ikke så lenge.

3 Eder Alvarez Balanta (20) - River Plate
Fra en argentinsk klubb til en annen, men unge Eder Alvarez Balanta er selv fra Colombia. Også denne gutten trives best som stopper, selv om han også kan dyttes ut på venstre back. Til tross for sin unge alder har han også debutert på et kolombiansk landslag, som kryr av stjerner. Dette er en spiller å se opp for under sommerens VM-sluttspill i Brasil.

2. Paul Pogba (20) - Juventus
Paul Pogba ble kåret til årets «Golden Boy» - årets unge spiller - i 2013 og det sier vel det meste om den tidligere Manchester United-spilleren. Siden overgangen til Juventus i Serie A, har franskmannen blitt satset på og Pogba har vist at han har det som skal til for å bli en midtbanemann av høy, høy kaliber. Blir stadig koblet med enda større klubber.

1. Marcos Aoas Correa (19) - Paris Saint-Germain
I fjor sommer betalte styrtrike PSG over 30 millioner euro for å sikre seg underskriften til Maquinhos. Da han hadde han så vidt fylt 19 år og hadde kun én skikkelig sesong med førstelagsfotball i kroppen. Den unge stopperen er selvsagt et übertalent og har også fått sin debut for Brasils landslag. Denne gutten kommer vi garantert til å høre mye om i årene som kommer.

Kommentarer til denne saken