Her er verdens 100 største talenter

Dette er fotballens fremtid.

01.12.11 14:24

Nettavisen og Football Manager har i samarbeid invitert Nettavisens lesere til å være med i kåringen av de 100 største fotball-talentene i verden. Over 7 000 spillere ble foreslått, og vi har brukt all vår datakraft til å gi deg flertallets dom.

Spillerne er plukket ut slik at 82 prosent av alle spillerne på listen (for deg som er rask i hoderegning betyr det 82 av spillerne) er plukket ut ved at over 50 personer foreslo dem.

De resterende 18 er spillere som ble foreslått av mindre enn 50 personer har blitt simulert i Football Manager. Etter ti år har vi valgt ut de 18 spillerne som hadde høyest verdi. Selvfølgelig er det her en viss tilfeldighet, men det har også gjort det litt spennende.

Vi inviterer også våre lesere til å faktisk finne disse 18 spillerne og skrive i kommentarfeltet i denne saken på hvem de mener det er. Vi trekker ut en vinner som får en pakke Flax-lodd fra sportspill.no.

Vi har delt kåringen i fire. Alle spillerne hvor det fantes videoer har blitt presentert med Youtube-videoer, og de aller fleste med profil fra Football Manager. NB! Sakene kan ta litt tid å laste siden det er svært mange videovinduer i dem.

Spillerne på listen var under 21 år da kåringen ble gjennomført.

Foto: (AFP)

Keeper:

Ett engelsk lag har to målvakter på denne listen. Klarer du å gjette hvilket før du går inn i saken?

Verdens 100 største talenter: Keeper

Foto: Afp/Scanpix

Forsvar:

Flere av forsvarsspillerne på listen er allerede etablerte på sine lag, og ett engelsk lag har faktisk hele tre forsvarsspillere på listen. Hvilket får du svar på under.

Verdens 100 største talenter: Forsvar

Foto: IAN KINGTON (Afp)

Midtbane:

Det var denne kategorien hvor det ble foreslått aller flest spillere. Her er det klassiske midtbaneankere og svært mange offensive tilsnitt.

Verdens 100 største talenter: Midtbane

Foto: Nacho Doce / REUTERS

Angrep:

Ikke overraskende var det her et tilsnitt av svært mange spillere fra sørlige deler av verden. Noen overraskelser er det likevel.

Verdens 100 største talenter: Angrep

PS! Vinneren av en Mac Mini ble Christoffer Klette fra Bodø. Vi gratulerer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag