Her er verdens største tennistalent

Han er 17 år. Onkelen regnes av mange som en spansk fotballegende. Selv har han alt som skal til for å bli en tennis-legende. Her er mannen de fleste omtaler som verdens største tennistalent.

16.04.04 14:59

Navnet er Rafael Nadal. Merk deg navnet med en gang. Han er 17 år gammel, og den de aller fleste tror vil overta tennistronen.

- ”Alle” snakker om ham som den neste store. Han blir garantert en topp 10-spiller. Men om han virkelig blir verdensener er det selvfølgelig vanskeligere å si noe om, sier Norges beste tennisspiller, Jan Frode Andersen, til TV 2 Nettavisen.

Selv om Andersen er nesten 14 år eldre enn Nadal, har spanieren allerede innkassert nesten dobbelt så mye penger som nordmannen.

Statistikken er intet mindre enn utrolig.

Slo Federer
Nadal debuterte på ATP-touren som 15-åring, og i en alder av 15 år og ti måneder ble han den niende spilleren gjennom historien som har vunnet en ATP-kamp før han har fylt 16 år. Som 15- og 16-åring spilte han mest Future-turneringer, og endte året med 37 seirer og tre tap der. Han sikret seg blant annet seks titler.

I 2003 vant han sin første Challenger-turnering. Samtidig vant han gang på gang mot stjerner i ATP-turneringer, og da han debuterte i Wimbledon ble han den yngste siden Boris Becker som gikk til 3. runde i turneringen.

I år nådde han sin første ATP-finale i Auckland, men tapte mot Dominik Hrbaty. For tre uker siden ble han den foreløpige andre i 2004 som slo Roger Federer. Før kampen mot Nadal stod Federer med 24 seirer og bare ett tap i år, men supertalentetl vant i to strake sett.

I ATP-turneringen i Estoril spilte han seg torsdag frem til kvartfinalen hvor han skal møte georgeren Irakli Labadze.

Fikk føling med toppidrett
Nadal startet å spille tennis da han var fem år gammel, og ble tidlig introdusert for toppidrett. Onkelen er nemlig Miguel Angel Nadal som har en lang karriere bak seg som spiller for Barcelona, Real Mallorca og det spanske landslaget i fotball.

Men selv om han ser ut som en mulig verdensener i løpet av få år, så er det langt ifra sikkert. Herretennisen har blitt jevnere og jevnere, og åtte forskjellige spillere har vunnet de siste ni Grand Slam-turneringene. Likevel; mye rart skal skje om Nadal ikke etablerer seg i den absolutte verdenstoppen i løpet av et par år. Det som er helt sikkert er at han kommer til å avansere fra 34. plassen han nå innehar på entry-rankingen.

Tror du Nadal vil lykkes? Er det andre 15-, 16- eller 17-åringer du har større tro på? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag