Gå til sidens hovedinnhold

Her er VIFs nye trener

Glenn Rostad er ny trener for Vålerengas toppserielag i fotball.

VALLE: Vålerengas lag i Toppserien måtte ut på jakt etter ny trener, da mangeårig a-lagstrener Cecilie Berg-Hansen gikk til Stabæk etter forrige sesong. Nå er erstatteren funnet. Det er Glenn Rostad som skal styre VIF-damene i årets sesong.

Rostad kommer fra jobben som trener for Østsidens herrelag i 2. divisjon. Men han har også erfaring på kvinnesiden, som trener for damelaget til Athene Moss gjennom fire år i toppserien, samt Bølers damelag.

Det er en positiv giv i klubben nå og jeg føler at hele organisasjonen tar damefotballsatsingen på alvor og at alle drar i samme retning for å heve Toppserie-laget ytterligere, sier Rostad til vif-fotball.no.

Tilbake til Valle

Glenn Rostad er heller ikke noe ukjent fjes på Valle. I 2006 trente han Vålerengas U-gruppe sammen med Andreas Holter, med stor suksess. Vålerenga vant interkretsserien, JET og produserte 15 landslagsspillere. Nå ser han frem til nye utfordriger på Valle.

Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til Valle og til være en del av Vålerenga igjen. Helt fra den første henvendelsen fra klubben har jeg følt meg oppriktig ønsket og jeg er utrolig motivert for de oppgavene som venter meg nå, sier Rostad.

43-åringen har signert en toårskontrakt med klubben.

Les også: Denne tabellen topper Vålerenga

Bygger videre

I 2013 kom Vålerengas damelag på femteplass i Toppserien. I tillegg nådde de semifinalen i cupen. Glenn Rostad mener klubben har et solid fundament, som han gleder seg til å bygge videre på.

Målet nå må være å løfte oss ytterligere et hakk oppover. For å bli et topp tre-lag, trenger vi en gradvis økt satsing, samtidig som vi må trene mye og riktig. Det er ingen snarveier til toppen, det er kun hardt arbeid som gjelder, sier Rostad.

Treneren ble presentert for spillergruppa på tirsdag. Torsdag leder han sin første trening med toppserielaget.

– Nå blir det viktig å bli kjent med alle spillerne, finne styrker å svakheter og deretter sette oss klare arbeidsmål. Vi må finne ut hvor vi står og gjøre prioriteringer ut fra de svarene vi får, sier Rostad.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial