Gå til sidens hovedinnhold

Her faller Jacobsen stygt

Har blitt fraktet til sykehuset i helikopter.

HTML EMBED

Anders Jacobsen var én av seks nordmenn som gikk videre til finaleomgangen i skiflygningsrennet i Planica fredag.

28-åringen, som lå som nummer 23 etter den første omgangen, var en av de første som hoppet i finaleomgangen, og satte en støkk i konkurrentene da han mistet balansen i landingen, og falt stygt.

Jacobsen ble liggende, og holdt seg til kneet. Det var tydelig at han hadde store smerter. Helsepersonellet kom raskt til, og nordmannen ble fraktet vekk på båre.

- Det var et fælt fall. Han var utrolig forbanna etter førsteomgang, så kliner han til her. Han presser maks ut av hoppet, og det er derfor han kommer frempå i nedslaget, sa NRKs hoppekspert, Espen Bredesen, om fallet.

Jacobsen ble fraktet direkte til sykehuset.

- Det så ut som et godt hopp til fem meter etter landingen. Så ser det ut til at han får en vridning i kneet, som det nå blir viktig å finne ut konsekvensen av. Han har blitt fraktet sykehuset i Ljubljana med helikopter. Mer enn det vet jeg ikke nå, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Se video av fallet:

HTML EMBED

Gregor Schlirenzauer vant til slutt rennet, og ble historisk med sin 50. verdenscupseier. Hjemmefavoritten Peter Prevc ble nummer to, mens polske Piotr Zyla havnet på tredje.

Andreas Stjernen ble beste nordmann på sjuendeplass.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken