Gå til sidens hovedinnhold

Her får Lampard endelig oppreisning

Men denne gangen var ballen aldri over mållinja.

CHELSEA - TOTTENHAM 2-1:

Flere høydepunkter dukker opp når fjorårets fotball-VM er mimreobjekt. Enkelte øyeblikk glemmer vi rett og slett ikke. For eksempel Frank Lampards herlige langskudd mot Tyskland, som enhver TV-seer kunne bekrefte at krysset mållinjen, men som dommeren skandaløst valgte å ikke godkjenne.

Det var målet som kunne ha reddet England fra VM-fiasko, men som isteden sendte den tradisjonsrike fotballnasjonen på et grusomt bunnivå. 4-1 ble fasit mot tyskerne.

Mest bitter var nok Lampard selv. Selvfølgelig var ballen i mål. Men Chelsea-spilleren måtte gå målløs av banen, offisielt sett.

Les saken: Dommerskandalenes aften

Det måtte han ikke da byrival Tottenham gjestet Stamford Bridge i lørdagens Premier League-kamp.

Offisielt sett.

Keepertabben som kostet Tottenham dyrt
På et langskudd fra Lampard sekunder før pause, fikk Spurs-keeper Gomes problemer med å holde på ballen, og lærkula trillet mot nettmaskene. Sisteskansen kastet seg febrilsk etter ballen, og TV-bildene kunne vise at den aldri krysset hele mållinja. Det så imidlertid ikke en linjedommer på etterskudd, og kamplederen valgte å gi ett mål til Chelsea, som dermed utlignet til 1-1 etter at Sandro puttet for Tottenham tidligere i kampen.

En lettet Lampard kunne med det endelig juble for målet han aldri fikk i sommerens fotball-VM.

Og da som nå spør vi oss: er det på tide å innføre videodømming?

Redknapp er i alle fall sikker på hva han mener.

- Det er utrolig at vi ikke har teknologi som avgjør sånne tilfeller. Assistenten tippet, det kan man ikke gjøre. Han trodde åpenbart at det var riktig avgjørelse, men det var det ikke, sa en sint Tottenham-manager etter tapet.

Ulykkesdag for Spurs
Tottenham er neppe fornøyde med at oppreisningen kom mot dem, og at den kostet klubben ett livsviktig (sett i et fotballperspektiv) poeng.

Og Spurs kunne godt også ha fått med seg tre poeng. Chelsea-spissen Salomon Kalou, som ble byttet inn etter pause til fordel for Fernando Torres, fastsatte nemlig til 2-1 minuttet før slutt, men scoringen kom tilsynelatende som følge av en offside. Igjen var imidlertid dommeren på Chelseas side, og sendte Tottenham hjem med null poeng.

Men selv om begge Chelseas scoringer trolig skulle ha vært annullert, var ikke seieren totalt ufortjent. Hjemmelaget eide nemlig ballen store deler av kampen, og produserte desidert mest mot et formsvakt Tottenham, som kun har vunnet én av sine åtte siste matcher.

Og nå henger fjerdeplassen og mesterligabillett i en slank tråd. Fire poeng har Harry Redknapp opp til Manchester City på den viktige fjerdeplassen, og det med én kamp mer spilt.

Chelsea har på sin side lagt press på Manchester United, som nå kun har en luke på tre poeng, og som møter Arsenal til toppkamp søndag.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken