*Nettavisen* Sport.

Her får nedbrutt Gossé en oppkvikker

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Håndballjentene feiret sølvet. Se bildene.

17.12.12 07:16

BEOGRAD (Nettavisen): Etter tre strake mesterskapsgull, skulle det til slutt bare bli et sølv på håndballjentene under EM i Serbia.

Finalen mot Montenegro var av det svært spennende slaget, og det måtte fire ekstraomganger til før en vinner kunne kåres. Etter 14 lange dager med kamper og trening, er det selvfølgelig en smule kjipt å tape finalen, men de norske jentene har tross alt vært bortskjemte de siste årene.

SE FLERE BILDER FRA FESTEN HER

- Får være fornøyd
I 2010 ble det gull under EM i Norge og Danmark, i 2011 gikk jentene til topps i VM og i sommer ble det en historisk triumf under de olympiske leker i London.

Natt til mandag passet jentene på å feire sølvet som det skulle vært et gull. Flrst var det offisiell EHF-bankett, før spillerne fortsatte feiringen på sponsorfest til langt på natt.

Heidi Løke er en av de som har vært med på alle oppturene de siste åene, og selv om hun var skuffet etter møtet med Montenegro, så klarte hun likevel å se lyst på det.

- Det er klart vi ønsker å vinne, men all ære til Montenegro. De spiller en veldig god kamp, men vi gjør også en god innsats, sier hun til Nettavisen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

- Jeg er selvfølgelig skuffet, men vi får se på det slik, vi tapte ikke gullet, vi vant sølvet. Vi har vunnet OL-gull i år, også tar vi sølv nå, det får vi være fornøyd med.

Løke har igjen vært midtpunkt for en masse skriverier under dette mesterskapet.

- Hjem til jul
Overskriftene var mange etter at det ble kjent at Løke og tidligere samboer Karl Erik Bøhn hadde gått fra hverandre.

Meldingen kom fredag kveld, dagen før Norge skulle møte Bøhns Ungarn til semifinale.

Løke er likevel klar på at oppstyret ikke har preget henne nevneverdig. Nå gleder hun seg til litt fri i julen.

- Jeg gleder meg til å være med familien og komme hjem til Alexander (sønnen), sier hun.

- Det blir fint med litt fri nå, også blir det fint å komme tilbake til Györ etter det. Vi skal spille kamper i julen, både den 28. og 30. desember. Jeg er litt skuffet nå, men vi får glede oss over det vi har oppnådd, sier Løke.

- Skal ha det kult
En annen som har fått mange overskrifter er Anja Edin. Larvik-spilleren har vært strålende gjennom mesterskapet og ble kåret til turneringens mest verdifulle spiller.

Etter kampen sa hun til pressen at hun til våren skulle vurdere framtiden på landslaget.

Edin er som kjent samboer med Gro Hammerseng og sammen har de sønnen Mio. Det er ikke utenkelig at Edin prioriterer familien foran landslaget i framtiden.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

- Men dette er en kjempeopplevelse og i kveld skal jeg ha det kult, sier Edin om sølvfesten.

- Nå skal vi feire de gode opplevelsene vi har hatt her nede, sier 29-åringen videre.

SE FLERE BILDER FRA FESTEN HER

Skuffet debutant
For nylommer Linn Gossé ble finalen mot Montenegro en kraftanstrengelse. Kantspilleren scoret ett mål, men skulle gjerne også hatt med et gull fra kampen.

I pressesonen la hun ikke skjul på at hun var skuffet og nedbrutt etter nederlaget.

- Jeg er selvfølgelig skuffet. Jeg spiller mitt første mesterskap for Norge som har vunnet så mye gull, og så ender det med sølv, sier Gossé.

- Før kampen følte jeg at alt var som det skulle. Det ble en lang og tøff kamp, sier jenta som spilte sitt første mesterskap for Norge i år. Det blir nok ikke det siste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.