I løpet av kort tid fikk Norge tre nye unge NHL-proffer. Mats Zuccarello Aasen (New York Rangers), Jonas Holøs (Colorado Avalanche), og Mathis Olimb (Chicago Blackhawks).

Nå gjelder det for de tre nordmennene å imponere på trening, slik at de kan kapre en plass og få spilletid på laget til høsten.

Mathis Olimb gikk fra svenske Frölunda til de regjerende NHL-mesterne Chicago Blackhawks tidligere i sommer, og det er tydelig at det er en meget tøff hverdag som har møtt 24-åringen.

I klammeri
Under en treningsleir søndag med de andre talentene som kjemper om en plass på laget, kom nemlig den tidligere Vålerenga-spilleren i klammeri med 20 år gamle Kyle Beach.

De skal ha vært involvert i to slåsskamper i løpet av økten.

- Slike episoder er en del av hverdagen i amerikansk hockey. Og spesielt på disse campene. Det er mange som skal slå seg fram, sier Olimbs agent Gunnar Svensson til Nettavisen.

- Men Mathis er ingen slåsskjempe, legger han til.

- Han takler dette
Nordmannen skal ha fått seg en skikkelig smell i møte med den storvokste kanadieren, men 24-åringens agent er ikke redd for at han skal miste motet av den grunn, til tross for at han ikke har snakket med Olimb siden avreise til USA.

- Jeg har ikke snakket med Mathis siden han reiste til USA, så jeg kjenner ikke til denne spesifikke episoden, og kan heller ikke si noe om hvordan det går med han. Men slik jeg kjenner Mathis så takler han dette, sier agenten.

- Men nå er jeg vel nødt til å ta en kikk på YouTube, for å se hva dette dreier seg om, sier han.

Gjerningsmannen, Kyle Beach fra Canada, ble draftet som nummer 11 totalt av Chicago Blackhawks i 2008. Ifølge klubbens hjemmeside er han 1,91 meter høy og veier 92 kilo. Han har enn så lenge ikke spilt for Blackhawks.

Til sammenligning er Olimb 1,79 og veier rundt 80 kilo.

Det har ikke lyktes Nettavisen å komme i kontakt med Olimb mandag ettermiddag.

Se slåsskampene i videovinduet under:

HTML EMBED
HTML EMBED

Sjekk siste sportsnytt her!