Gå til sidens hovedinnhold

Her får Rangers et problem

Stortalentet til New York Rangers kan bli utestengt i flere kamper.

NY RANGERS - COLUMBUS 3-4:

22 år gamle Chris Kreider har fått sitt gjennombrudd i New York Rangers denne sesongen og er klubbens toppscorer med elleve mål.

Nå må muligens Broadway-laget klare seg uten 22-åringen i flere kamper.

Under hjemmekampen mot Columbus Blue Jackets natt til tirsdag ble Kreider idømt en fem minutter lang utvisning og matchstraff etter at han plantet fjeset til Fedor Tyutin i vantet tidlig i andre periode.

Kreider var ifølge New York Daily News muligens sitt lags beste spiller i første periode. I en sesong hvor Rangers sliter med å komme seg på rett side av sluttspillstreken, er han en svært viktig brikke.

Fedor Tyutin ble liggende på isen og trengte lang tid på å komme seg på beina igjen. Russeren prøvde seg i et kort skift etterpå, men kunne ikke fortsette kampen.

- Det skadet oss å miste «Tyuts». Han er en veldig god spiller. Men det betyr at du får mer istid. Det er sånt du må takle. Det er en del av en kontaktsport. Av og til skjer slikt, sier Columbus-backen Jack Johnson til NHL.com. Han spilte 31,35 minutter.

Dette er en type taklinger NHL har sett mange av denne sesongen. Åtte spillere er blitt utestengt for lignende «boarding»-taklinger, i mellom to og fem kamper.

Se video av episoden her (gjengitt med tillatelse av Viasat og Viaplay.no):

HTML EMBED

40 sekunder etter utvisningen av Kreider, stjal Cam Atkinson pucken fra Anton Strålman og kontret inn en 2-1-ledelse for Blue Jackets.

Kampen endte 3-3 i ordinær tid og ble avgjort med straffeslag. Mats Zuccarello og Rick Nash bommet for New York Rangers, mens Mark Letestu og Ryan Johansen scoret for Columbus Blue Jackets.

Dermed fikk blåjakkene med seg to poeng og Rangers kun ett.

Rick Nash scoret for øvrig to mål for New York-laget. Det er første gang denne sesongen. Nash, som er lagets største stjernespiller ved siden av keeper Henrik Lundqvist, har vært en stor skuffelse og står bokført med kun ni mål og 18 poeng på 27 kamper.

Forhåpentlig var dette vendepunktet for nummer 61.

Brandon Dubinsky og James Wisniewski scoret de to andre målene til Columbus, mens Brian Boyle satte inn Rangers' tredje.

Se alle målene her (gjengitt med tillatelse av Viasat og Viaplay.no):

HTML EMBED

New York Rangers har 45 poeng etter at laget har spilt 44 av 82 grunnseriekamper. Det er ett poeng opp til sluttspillplass.

Nattens NHL-resultater:
New York Islanders - Dallas Stars 7-3
New York Rangers - Columbus Blue Jackets 3-4
Montreal Canadiens - Florida Panthers 2-1
Colorado Avalanche - Calgary Flames 3-4

Kommentarer til denne saken