*Nettavisen* Sport.

Her feirer hun gull ulovlig!

Foto: (AFP/Scanpix)

Nå etterforskes Canadas gullfeiring.

26.02.10 19:07

Marie-Philip Poulin, jentehockeyens svar på Sidney Crosby, scoret begge målene i OL-finalen, og sørget i natt for at Canada fikk det første av de to gullene de mer eller mindre krever på hjemmebane. Gullet i jentenes hockeyturnering.

Det andre er det meningen at hockeygutta skal ta.

Heftig feiring
Men de kanadiske jentenes feiring skal nå etterforskes. De mottok først gullene sine, og takket ordentlig for dem. Så begynte festen. En drøy halvtime etter at de hadde mottatt OL-gullene sine kom jentene nemlig ut på isen igjen. De var fortsatt ikledt draktene sine, men feiret da med champagne og øl, samt sigarrøyking.

Én av jentene forsøkte faktisk selv også å kjøre ismaskinen som brukes mellom periodene av hver kamp.

Det var etter at fansen hadde forlatt areaen, men presse og arenapersonell fikk med seg feiringen.

Selve feiringen er én ting. Men samtidig er matchvinner Poulin bare 18 år gammel. I den delen av Canada laget pleier å trene er aldersgrensen for å drikke alkohol 18 år. Men i Vancouver (British Columbia) er den 19 år - noe Poulin først fyllet neste måned.

Altså ble gullet feiret med ulovlig alkoholinntak.

- Hvis dette stemmer, så er det ikke bra, sier Gilbert Felli, administrerende direktør for lekene, om jentenes gullfeiring.

- Det er ikke noe vi ønsker å se. Det er ikke noe som fremmer sportens verdier. Vil de feire, gjør det i garderobene, men ikke foran alle. Dette vil vi etterforske. Vi jobber nå for å innhente informasjon. Vi må ha fakta på bordet først, legger han til.

- Ikke vi som leverte drikkevarene
Canadas olympiske komité har fortalt at det ikke var de som sto for drikkevarene eller sigarene.

- Men selve feiringen er ikke akkurat noe som er uvanlig i Canada, da. Så lenge utøverne var gamle nok, så er ikke dette noe som er ulovlig, heller, selv om vi kan forstå at det skaper et visst oppstyr, sier Steve Keough, talsmann for Canadas olympiske komité.

Feiring med alkohol, offentlig, er imidlertid ikke noe nytt i OL. Canadas gullvinner i Skeleton, Jon Montgomery, paraderte gjennom gatene i Whistler mens han drakk en masse øl. USAs bronsemedaljør i halfpipe, Scotty Lago, måtte imidlertid forlate OL etter at det kom bilder av ei jente som kysset medaljen hans mens den hang nede på et «visst sted». Se de bildene her. (ekstern lenke)

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.