RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her feirer Svendsen VM-gull

Sist oppdatert:
Etter en nervepirrende halvtime kunne Oskar Svendsen juble. Se video!

Med startnummer 28 på ryggen, måtte Oskar Svendsen pine seg igjennom 27 andre rytteres syrestinne kamp oppover Cauberg.

En video UCI har lagt ut på sin You Toube-konto viser det siste knappe minuttet før verdensmestertittelen var et faktum.

Se videoen toppen av denne artikkelen!

- Det var helt utrolig. Jeg var sykt nervøs. I utgangspunktet håpet jeg på en topp 10-plassering da jeg kom i mål. Så begynte jeg å telle ned: Seks ryttere igjen, fem igjen, fire og så videre. Det var helt utrolig.

- Til slutt roet jeg meg egentlig litt ned. Jeg tenkte at det var kult i det hele tatt å få medalje, fortalte Svendsen til procycling.no etter gulløpet.

Han var i godt selskap.

Ved hans side satt nemlig tyske Maximilian Schachmann - og var minst like nervøs. Den tyske unggutten hadde 20 sekunders ledelse på nordmannen etter 17 av 26,6 kilometer. Etter et brutalt møte med Cauberg, var differansen snudd til 11,3 sekunder - i nordmannens favør.

Men fremdeles skulle sterke ryttere som Mathias Krigbaum, Mads Würtz Schmidt og Ryan Mullen i mål. Felles for dem alle: De maktet ikke å straffe verken Svendsen, Matej Mohoric (sølvvinner) eller Schachmann.

- Snakket du med tyskeren? Han ledet jo stort og må ha fått det slitsomt oppover Cauberg?

- Jeg snakket litt med ham, men han var bare storfornøyd med å få medalje, svarer den norske 18-åringen.

Etter dopingkontroll og medaljeseremoni, ble det kakefeiring med Svendsen, lagkameratene, Edvald Boasson Hagen og hele den norske VM-leiren i Gulpen-Wittem.

- Alt ligger til rette for at han skal bli proff etter hvert. Jeg håper at han kommer etter i samme fotspor og at han kan slå meg etter hvert, fortalte Boasson Hagen til TV 2 Sporten.

Det satte nok lillehamringen, som har Boasson Hagen som sitt store forbilde, ekstra stor pris på å høre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere