Her feirer Terry scoring

Foto: AP/Scanpix

Midtstopperkjempen viste sterke følelser ovenfor Chelsea-fansen.

07.03.10 19:59

CHELSEA - STOKE 2-0:

En kontrollert overkjøring.

Slik kan man beskrive Chelseas oppgjør mot Stoke i FA-cupens kvartfinale på Stamford Bridge søndag.

Bortelaget hadde lite å stille opp med mot vertenes stjernegalleri, og Stoke kan stort sett takke en ineffektiv Nicolas Anelka for at sluttsifrene ikke ble styggere.

Franskmannen maktet ikke å finne nettmaskene til tross for flere kjempesjanser, men da var det greit at de to største britiske profilene i Chelsea-troppen markerte seg fra sin beste side.

Les også: Carew helt da Villa avanserte

Frank Lampard ga hjemmelaget ledelsen da det gjensto ti minutter av den første omgangen. Midtbaneeleganten mottok en pasning fra John Terry på utkanten av 16-meteren og banket ballen i nota.

Tyve minutter ut i den siste omgangen byttet de to profilene roller. Lampard serverte et hjørnespark på sølvfat til Terry som stormet fram og stanget ballen i mål bak en sjanseløs Thomas Sørensen i Stoke-buret.

Etter scoringen feiret Terry med å peke på kapteinsbindet i vill jubel. En feiring som antydet av midtstopperkjempen langt fra er fornøyd med å ha mistet bindet på det engelske landslaget, men at Terry samtidig setter pris på å være sjefen blant Chelseas spillere.

Også ikke minst for å vise Chelsea-fansen at han setter stor pris på deres kontinuerlige støtte i den tøffe tiden som Terry har hatt de siste ukene.

Les også: Søndagens Premier League-rykter

Dette var for øvrig Chelseas 100. scoring for sesongen og Terrys tredje.

Dermed var kampen i praksis avgjort, og resten av oppgjøret ble en søvnig affære. Chelsea-fansen sang sin støtte til Terry av full hals, mens spillerne på banen var mest opptatt av å se kampuret tikke seg opp mot 90 spilte minutter.

Chelsea avanserer med søndagens seier til semifinalen i FA-cupen og håpet om tre trofeer lever videre på Stamford Bridge. De tre andre semifinalistene er Aston Villa, Portsmouth og enten Fulham eller Tottenham som må spille omkamp etter at de spilte 0-0 i deres kvartfinale.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.