Her fortsetter vinteren

Etter å ha spilt snowboardspillet «SSX Blur» savner vi snøen.

10.04.07 10:35

Klikk på bildet over for å se hvordan kontrolleren fungerer på Nintendo Wii.

(Spillmagasinet): Tredjepartsspill til Wii, det vil si spill som ikke er utviklet av Nintendo selv, har stort sett bare vært sorgen.

Bortsett fra «Red Steel» (ja, jeg liker det) og «Rayman Raving Rabbids», har vi nesten utelukkende fått servert dårlige PS2- og Xbox-konverteringer.

Flott grafikk

«SSX Blur» er det nyeste spillet i den kjente spillserien og viser at andre utviklere kan hvis de vil.

Figurene og de snødekte omgivelsene er noe av det flotteste vi har sett på Wii, «Junkie XL»-lydsporet rocker akkurat så hardt som det skal, og kontrollen er for det meste god.

Riktignok vil du i starten være sterkt uenig i det siste, triksingen i «SSX Blur» krever at du beveger på både nunchuken og fjernkontrollen og trykker på knapper. Før ting sitter går du så mye på trynet at du har mest lyst til å kaste spillet ut av vinduet.

Storkoste meg

Heldigvis gjør øvelse mester, etter et par timer storkoste jeg meg der jeg cruiste nedover de ulike bakkene, deltok i konkurranser eller testet ut nye triksesteder. «Blur» bygger på «SSX 3» og lar deg herje fritt rundt på et svært fjell.

Fjellsiden er full av stort sett underholdende og stadig vanskeligere løp, turneringer og utfordringer. Spillet lar deg blant annet kjempe om å være førstemann i mål, kjappest ned slalåmløypa, samle flest poeng i half-pipen, og hoppe så og så mye før tiden går ut.

Litt ensformig

Du har nok og finne på, og skal du i tillegg låse opp og mestre alle figurene kommer du til å holde på til langt ut i mai.

Dessverre er det langt i fra sikkert at du gidder å spille gjennom «Blur». De fleste banene er underholdende, men ligner veldig på hverandre og jeg gikk etterhvert litt lei.

Kronglete übertricks

Et annet problem er at de helsprø übertriksene er for vanskelige å få til. For å utføre disse må du gjøre bestemte bevegelser med fjernkontrollen, men dessverre leser ikke spillet alltid bevegelsene dine korrekt (selv om de er riktige) og alt går i vasken.

Etterhvert er du avhengig av übertriksene for å få like mange poeng som motstanderne, og dette legger derfor en demper på spillopplevelsen.

Hadde übertriksene fungert skikkelig og banene vært litt mer varierte, hadde «SSX Blur» vært blant maskinens største stjerner. Nå er det «bare» et artig spill som er verdt en titt for de som er sultne på noe nytt til Wii.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag