RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her fullbyrdes Chelseas mareritt

Foto: Tony Marshall (PA Photos)
Sist oppdatert:
Rødt kort og null poeng mot Tottenham - nå er alt åpent i toppen av Premier League.

TOTTENHAM - CHELSEA 2-1:

Lørdag ettermiddag så det ut til at årets Premier League-sesong var avgjort: Manchester United fikk ikke hull på byllen mot byrivalene i Manchester City, og avstanden opp til Chelsea holdt seg på tre poeng - med en kamp til gode for londonlaget.

Nå er imidlertid alt åpent.

Paul Scholes' overtidsmål krympet Chelseas forsprang til ett poeng, og Carlo Ancelottis menn fikk store problemer i lørdagens andre store byderby mot Tottenham.

Tottenham kom fra seier over tittelutfordrer Arsenal på onsdag, og viste at de også mot antatt enda sterkere motstand har mye å by på.

Chelsea lignet ikke på seg, var underlegne Tottenham i banespillet, og var nærmest sjanseløse da John Terry ble vist ut etter en drøy time av kampen.

Dermed tok Tottenham en fortjent seier, og bidro dermed til at spenningen i toppen av Premier League lever som aldri før.

United-scoring på overtid: Historien gjentok seg

Omdiskuterte situasjoner
Tottenham var det klart førende laget de første 45 minuttene på White Hart Lane, og allerede etter et knapt kvarter ropte flertallet av publikummet på straffespark.

Gareth Bale kom seg fri innenfor 16-meteren, før han ble taklet av en stormende Jon Obi Mikel. Tv-reprisen viste at den tidligere Lyn-spilleren tok Tottenham-spilleren før han traff ballen, men dommeren valgte kun å tildele vertene et hjørnespark.

Men det tok ikke lang tid før Tottenham fikk sitt straffespark.

Bare minuttet senere slo nemlig David Bentley et innlegg fra venstre som traff John Terry i hånden. Om straffen var riktig idømt er et åpent spørsmål, men Jermain Defoe takket og bukket - og sendte de hvitkledte sikkert i føringen fra ellevemetersmerket.

Etter scoringen fortsatte Tottenham å dominere på egen hjemmebane, og bare en god Petr Cech hindret vertene flere mål.

Blackburn med hjemmetap: Stakk fingeren i øyet til Gamst

Herlig prestasjon
Men da Chelsea så ut til å vinne initiativet, sørget Gareth Bale igjen for å havne i rampelyset.

To minutter før pause mottok kantspilleren ballen på venstre side, dro seg forbi Paulo Ferreira, og plasserte ballen i korteste hjørne - akkurat utenfor Petr Cechs rekkevidde.

Dermed sto det 2-0 til hjemmelaget, og selv ikke et vakkert volleytreff fra Frank Lampard like etterpå klarte å forandre på stillingen før dommeren blåste av for pause.

I andre omgang startet Chelsea jakten på en redusering og nytt liv i kampen, men det var Tottenham som var nærmest en ny scoring.

En for dagens strålende Roman Pavlyuchenko spilte ballen til Jermain Defoe, som plutselig var alene gjennom med keeper Cech. Sistnevnte kom imidlertid ut og gjorde seg selv stor, og fikk slått ballen unna til hjørnespark.

Terry i garderoben
Men selv om Cech sto en god kamp for Chelsea, så gjestenes oppgave nærmest umulig ut da John Terry pådro seg to gule kort i løpet av to minutter midtveis i omgangen.

Med elleve mot ti, og et Chelsea-lag på desperat jakt etter poeng, åpnet kampen seg ytterligere, da Frank Lampard satte inn reduseringen på overtid var det allerede for sent for Chelsea.

Dermed endte det med 2-1 for Tottenham, som med det tar grepet om fjerdeplassen - som gir kvalifisering til Champions League. Med fire kamper igjen å spille er laget to poeng foran Manchester City, mens Liverpool på sjetteplass så og si er hektet av - åtte poeng bak Tottenham.

Chelsea på sin side holder fast på serieledelsen i Premier League, men avstanden ned til Manchester United er ikke på mer enn et lite poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere