RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her går det fryktelig galt

Foto: Chris Graythen (Afp)
Sist oppdatert:
Tilskuere ble kritisk skadd i racingulykke.

Dagen før det legendariske billøpet Daytona 500 ble nærmere 30 tilskuere skadd i en massekrasj under et løp i NASCARs B-serie.

Ulykken inntraff kort før mål i løpet på Daytona-banen i Florida, og minst et dusin biler var involvert. Vrakdeler fra bilen til debutanten Kyle Larson ble slynget opp på hovedtribunen.

14 tilskuere ble sendt på sykehus, mens 14 andre fikk behandling på banen. Tilstanden til en gutt i tenårene er kritisk, men stabil, ifølge ESPN. Én mann fikk livstruende hodeskader og måtte opereres.

- Våre tanker og bønner går til fansene våre, sier Joie Chitwood, sjef for Daytona International Speedway.

Tilskuere forteller at dekk og andre vrakrester fløy gjennom lufta.

- En del av sikkerhetsnettet ble ødelagt. Heldigvis var førstehjelpere straks på plass, forteller NASCAR-president Mike Helton.

Høy hastighet
Da uhellet inntraff, holdt bilene en fart på nær 300 km/t. Lederen Regan Smith prøvde å hindre Brad Keselowski i å komme forbi, og de to bilene var borti hverandre. Smiths bil skrenset og traff veggen. Keselowski mistet også kontrollen og kom i veien for flere andre biler. Derfra utviklet det seg raskt til en massekrasj.

Larsons bil ble kastet gjennom lufta og lagde et hull i sikkerhetsnettet. Blant vrakdelene som havnet på tribunen, var minst ett dekk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Larson steg selv ut av vraket etterpå. Ifølge CNN kom alle førerne fra ulykken uten alvorlige skader.

Farlig idrett
Etter en annen massekrasj fem runder før slutt ble Michael Annett sendt til sykehus for observasjon. 11 biler var involvert i det uhellet.

Tony Stewart vant løpet etter at han styrte utenom alle som krasjet foran ham.

- Vi har alltid visst at dette er en farlig idrett. Selv om vi har lyst til å feire, er jeg mer opptatt av de skadde, sa vinneren.

Til tross for ulykken vil søndagens hovedløp gå som planlagt, opplyser Joie Chitwood. Det er knyttet ekstra stor interesse til løpet ettersom Danica Patrick har beste startposisjon. Det er første gang en kvinne har det i Daytona 500. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere