RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her går det galt for Bardal

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
- Det er det verste for en skihopper.

LILLEHAMMER(Nettavisen): Det var vanskelige forhold da sesongens første kvalifisering til verdenscupen i hopp gikk av stabelen på Lillehammer fredag.

Anders Bardal fikk allerede i sitt andre prøvehopp erfare at vinden ikke var å spøke med i den lille OL-bakken fra 1994.

Over kulen mistet han kontroll over den ene skien og det så ut som om nordmannen ville falle stygt. Heldigvis klarte fjorårets verdenscupvinner å få opp skien like før landing.

- Det hoppet likte jeg ikke noe særlig. Det finnes ikke gøy. Det er det verste som finnes for en skihopper når man mister trykket på skien.

- Heldigvis har jeg hoppet såpass lenge at jeg vet hva som skal til for å komme seg trygt ned, forklarer Bardal.

- Det er vanskelig å sitte igjen med noen kjempefølelse i dag. Det er vanskelige forhold, forklarer forrige sesongs verdenscupvinner.

Bardal kom sterkere tilbake i kvalifiseringen. Der landet han trygt på 95 meter. Nordmannen var riktignok forhåndskvalifisert på grunn av forrige sesongs plassering.

- Det var greit å få til det hoppet til slutt. Jeg er i nærheten, sier Bardal.

Stjernen best av de norske
Best i kvalifiseringen var slovenske Lukas Hlava. Han landet på 98 meter under vanskelige forhold.

Beste nordmann var Andreas Stjernen på en fjerdeplass. Nordmannen strakk seg til 97,5 meter.

Av de tolv norske hopperne som stilte til start fredag, var det kun Kim Rene Elverum Sorsell og Espen Enger Halvorsen som ikke klarte å kvalifisere seg til lørdagens normalbakkerenn.

Historisk hopping
Fredag er det klart for et historisk hopprenn på Lillehammer, når det for første gang i verdenscupsammenheng blir arrangert en lagkonkurranse bestående av både menn og kvinner.

Nettavisen snakket med landslagstrener Alexander Stöckl like etter kvalifiseringen og han kunne fortelle at Tom Hilde og Anders Bardal skal representere de norske herrene i lagkonkurransen.

- Det var vanskelig å bedømme hoppene i dag på grunn vinden, så vi måtte se mer på hva de gjorde på hoppkanten, forklarer Stöckl til Nettavisen.

Det norske laget består dermed av Maren Lundby, Anette Sagen, Tom Hilde og Anders Bardal.

Lagkonkurransen starter klokken 16.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere