Her går det galt for slåsskjempen

Foto: NHL.com

NHLs tøffeste blir slått knockout av isen.

02.10.13 10:22

MONTREAL - TORONTO 3-4:

Natt til onsdag startet NHL-sesongen 2013/14 med det klassiske oppgjøret mellom to av ligaens «Original Six»-lag; Toronto Maple Leafs og Montreal Canadiens.

I fotballens verden tilsvarer dette en sesongstart med møter mellom Barcelona og Real Madrid eller Liverpool og Manchester United.

Kampen viste fram NHL fra både sin beste og verste side.

En fenomenal åpningsseremoni ble etterfulgt av et forrykende tempo så fort pucken ble droppet. Målene kom på løpende bånd, men det gjorde også slåsskampene.

2,34 minutter ut i tredje periode gikk det skikkelig galt.

George Parros, ligaens mest fryktede slåsskjempe, havnet for andre gang i kampen i neveduell med Torontos Colton Orr.

Parros langet ut etter Orr, men bommet og mistet balansen da Orr falt og dro ham ned, mens hendene til Parros var låst fast. Montreal-spilleren landet dermed hardt, med ansiktet først ned i isen.

Et forferdelig uhell, rett og slett.

Motstander Colton Orr skjønte raskt alvoret og tilkalte medisinsk hjelp umiddelbart.

Se episoden her (video med tillatelse fra Viasat, som sender NHL i Norge gjennom sine TV-kanaler og Viaplay.no)

HTML EMBED

Parros ble liggende lenge, før han forsøkte å reise seg, men tydelig var altfor svimmel til at det ville være en klok handling. Han ble derfor lagt ned igjen, og båret ut av kampen.

Deretter ble han fraktet til sykehus.

- Vårt medisinske personell fortjener skryt. Legene var utpå der på fem sekunder. De kastet ikke bort tiden. Jeg håper bare at han er ok, sier lagkamerat Josh Gorges til The Canadian Press.

Kort tid etter at kampen kom i gang igjen, satte Mason Raymond inn 4-2 for Toronto Maple Leafs.

Danske Lars Eller skapte spenning i matchen med sin redusering til 3-4 da det gjensto litt over to minutter av tredje periode. Dette var 24-åringens tredje poeng i kampen. Eller scoret også 1-1-målet og spilte fram Brendan Gallagher da Montreal tok ledelsen 2-1.

Til tross for et enormt Montreal-press de siste par minuttene, endte kampen med seier for bortelaget.

James van Riemsdyk, Dion Phaneuf og Tyler Bozak scoret de tre første målene for Toronto Maple Leafs. James Reimer fikk sjansen i mål, på bekostning av Jonathan Bernier, og svarte med å levere 34 redninger.

- Jeg kjemper mot det andre laget, ikke karene som sitter ved siden av meg (i garderoben, red. anm.). Jeg fikk tillit og ville gjøre det meste ut av det og kjempe så hardt jeg kunne for lagkameratene mine. Heldigvis vant vi, sier Reimer.

P.S. Noen timer før kampstart ble det offentliggjort at Torontos stjerne Phil Kessel har signert en åtteårskontrakt verdt 64 millioner dollar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag