RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her går det galt for Vuelta-lederen

PÅ TRYNET: Nairo Quintana veltet i stor fart under tirsdagens tempoetappe.
PÅ TRYNET: Nairo Quintana veltet i stor fart under tirsdagens tempoetappe.
Sist oppdatert:
Nairo Quintana veltet i stor fart under tirsdagens tempoetappe.

Nairo Quintana veltet i stor fart under tirsdagens tempoetappe og mistet ledertrøya i Vuelta a España til stjernerytteren Alberto Contador.

Fattige tre sekunder skilte de to syklistene før tirsdagens 36,7 kilometer lange økt til Borja. Quintana startet etappen bra, men i en utforkjøring gikk det galt.

Colombianeren klønet det til i stor fart og traff autovernet. Han fikk hjelp på stedet, men ble liggende noen minutter. Totalt tapte han 3.28 minutter til Contador på tempoetappen.

Det var tempoverdensmester Tony Martin som i kjent stil vant etappen på tiden 47.02. Fabian Cancellara ble toer og Rigoberto Uran treer, mens Contador på 4.-plass var 39 sekunder bak vinneren.

Etter storrittets 10. etappe har spanjolen en ledelse på 27 sekunder til Quintanas Movistar-kollega Alejandro Valverde. Uran klatret til 3.-plassen, mens en annen sammenlagtkanon, Chris Froome, ble avkjørt med nesten minuttet av Contador tirsdag. Sky-kapteinen er 1.18 bak i sammendraget.

Trolig blir det umulig for Quintana å ta igjen Tinkoff-Saxo-rytter Contador og de andre favorittene i sammenlagtkampen.

Vegard Breen er eneste nordmann som sykler det spanske Grand Tour-rittet. Han tråkket inn til en 63.-plass tirsdag, slått med 3.37 av Martin.

Sammenlagt er Lotto-rytter Breen nummer 151. (©NTB)Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere