RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her går det galt

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Væromslag, utkjøringer, taktiske feilgrep og en totalvraking sørget for et meget spennende løp i Australian Grand Prix i Formel 1.

Så var det regjerende verdensmester Jenson Buttons tur til å vinne igjen. Briten kjørte seg opp fra fjerdeplass til seier i Australian Grand Prix.

Men bak seieren lå det mengder av dramatikk.

For det var taktikk og uhell som avgjorde løpet i Melbourne. Buttons skifte av dekk én runde før konkurrentene var blant de avgjørelsene som sørget for at han stakk av med seieren.

- Ble satt tilbake
Lagkamerat i McLaren-teamet, Lewis Hamilton, var imidlertid ikke like heldig med taktikken til laget. Der de aller fleste kun trengte én servicestopp, var Hamilton innom to ganger. Det kan ha kostet han seieren.

- Det var et av de beste løpene i mitt liv. Uheldigvis, på grunn av strategien, ble jeg satt så langt tilbake. Alle foran meg gjorde ett stopp, jeg hadde to, sier Hamilton ifølge BBC.

Vettel mislyktes igjen
Men kanskje er det Sebastian Vettel som har det tyngst i dag. Tyskeren hadde for andre løp på rad beste startposisjon, og for andre løp på rad klarte han ikke å forsvare den.

Vettel ledet hele veien, men etter 33 runder sviktet bremsene til Red Bull-kjøreren, og han kunne ikke fullføre løpet.

Dermed kunne Button kjøre i fra og ta hjem årets første seier. Renaults Robert Kubica sikret andreplassen, mens Ferraris Felipe Massa tok tredjeplassen.

Hamilton på sin side luktet lenge på pallplass, men ble påkjørt mot slutten av Red Bulls Mark Webber. Dermed var Hamilton heldig som i maktet å fullføre løpet.

Det gjorde imidlertid ikke Kamui Kobayashi. Japaneren som kjører for Sauber hadde kjørt 58 runder da uhellet var ute. Kobayashi totalvraket bilen sin, men slapp unna det hele uten alvorlige skader.

Comeback-kid Michael Schumacher kjørte inn til en ikke altfor imponerende 10.plass.

Ferraris Fernando Alonso kjørte inn til fjerdeplass, bak lagkamerat Massa. Sammenlagt er det den samme duoen som leder, med Alonso på topp med 37 poeng. Jenson Button følger på tredje med sine 31.

Det neste løpet i Formel 1 går i Malaysia førstkommende søndag.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere