RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her går Premier League-bossen på trynet

Foto: Skjermdump fra YouTube
Men det var på langt nær det verste han gjorde.

Sir Dave Richards (68) er formann i Premier League-styret og følgelig en viktig person i engelsk fotball. Denne uka har han vært i Doha i forbindelse med en idrettskonferanse i Qatar.

Det er muligens en tur han angrer på.

Først minte han panelet og tilhørerne på at det var England som ga verden fotballsporten, noe FIFAs visepresident Prins Ali Bin Al Hussein poengterte at de lærde faktisk strides om. Deretter advarte Richards om at mange fans vil boikotte VM i Qatar dersom det ikke blir solgt øl under mesterskapet.

Så rundet han av dagen med å falle hodestups inn i en vannfontene.

- Vi gikk gjennom en mørk uteplass, og det var tre fontener der. Han trodde at han tråkket på en flat marmorplate, men foten hans tråkket ned i vannet. Han falt over og slo beinet sitt ganske stygt. Men det er bare tull å antyde at han hadde drukket alkohol. Det var ikke alkohol tilgjengelig, sier Boltons styreformann Phil Gartside, som var sammen med Richards i Doha.

Langt verre enn fallet i fontenen var imidlertid uttalelsene Richards kom med under konferansen.

- Fotballen startet i Sheffield for 150 år siden. Vi startet spillet, vi skrev reglene og ga dette til verden. Kineserne sier kanskje at de eier det, men det er britene som eier spillet. Vi ga det til resten av verden, sa Richards, og gjentok dette gang etter gang.

Det andre temaet han tok opp, var altså ølsalg. Salg av alkohol er strengt regulert i Midt-Østen, noe Richards mener at Qatar må løsne på.

- I vårt land og i Tyskland har vi en kultur. Vi kaller det «Vi har lyst til å gå og ta en halvliter og den halvliteren er en halvliter med øl».

FIFA Vice President Prince Ali Bin Al Hussein of Jordan, Chief Executive Officer of the International Cricket Council (ICC) Haroon Lorgat, Football Association Premier League Chairman Sir Dave Richards and International Rugby Board (IRB) Chairman Bernard Lapasset, attend the opening of the International Sport Security Conference in Doha 14. march 2012.

I ettertid har Premier League tatt avstand fra uttalelsene til Richards.

- Sir Dave er til stede på konferansen i privat ærend og hans kommentarer reflekterer på ingen måte synet til Premier League.

Også det engelske forbundet følte behov for å ta avstand.

- Sir Dave Richards representerer ikke FA på denne konferansen og hans personlige syne deles på ingen måte av FA, sier forbundet ifølge Daily Mail.

Til slutt kom også sir Dave Richards med en offentlig beklagelse.

- Jeg vil gjerne be om unnskyldning for eventuelle fornærmelser jeg kan ha forårsaket. Det er viktig å understreke at jeg ga uttrykk for mine personlige meninger og ikke meningene til de organisasjonene jeg er medlem av. Mine kommentarer om sportens opprinnelse var muntert ment, sier Richards.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere