Her går stjernetreneren til angrep på sin tidligere elev

Brasiliansk MMA-trener i trøbbel etter voldelig angrep.

23.04.19 17:23

Den brasilianske MMA-treneren Diogenes Assahida er i trøbbel etter at hans angrep på en tidligere elev har gått viralt i hjemlandet.

Ifølge treneren, som tidligere har trent blant andre UFC-stjernen Anderson Silva, følte han seg som en far for den fornærmede, Ulisses Teodoro, helt til sistnevnte forlot gymmen for å slutte seg til en annen læremester.

Assahida skal ifølge MMAfighting.com ha forklart at han ble svært fornærmet da hans tidligere elev gikk forbi gymmen med en t-skjorte som viste logoen til hans nye klubb.

Videoklippet viser at Teodoro kommer gående forbi med en jente, da Assahida ber ham bli med inn i bygningen det filmes fra. Tilsynelatende uprovosert og uten at Teodoro viser tegn til aggresjon langer plutselig Assahida ut mot ham en rekke ganger før han forsøker å kvele sin tidligere elev.

Se videoklippet øverst i artikkelen

Teodoro gikk samme dag til politiet for å anmelde Assahida, og fornærmedes advokat Airton Adonsk Junior, har sendt ut følgende pressemelding:

- Disse bildene skader kampsporten fordi den handler om respekt, ydmykhet og særlig balanse, noe som manglet i dette øyeblikket. Han er en respektert trener, har en historie, og jeg vet ikke hva som motiverte ham til å miste hodet. Jeg trener selv kampsport, men dessverre har han begått en kriminell handling og må holdes ansvarlig.

KRITISK: UFC-stjernen Anderson Silva mener hans tidligere trener handlet feil da han gikk til angrep. Foto: Anthony Geathers (AFP)

Også Anderson Silva, som hadde Assahida som trener da han sikret seg UFC-tittelen i mellomvekt i 2006, har uttalt seg om hendelsen.

- Jeg er fra en tid der du respekterer treneren din, og treneren din respekterer deg. Det er trist fordi når du har tittelen læremester, må du gå foran med et godt eksempel, uansett om studenten forlater gymmen eller ikke. Han må få følge sin egen vei. Det øyeblikket du åpner en gym og gir kunnskapen din videre, kan du ikke hindre noen i å gå sin egen vei, sier Silva ifølge MMAfighting.com.

LA UT VIDEO: Diogenes Assahida la selv ut en video i sosiale medier etter angrepet.

Assahida la selv ut en video i sosiale medier etter angrepet, der han gikk til verbalt angrep på den tidligere eleven han minutter tidligere hadde slått til blods.

- Dra til helvete! Tar jeg feil? Kom og vis meg det hvis jeg tar feil. Denne fyren må respektere meg. Jeg har en historie ikke bare i kampsport, men i livet. Vi må gå tilbake til samurai-tiden, du må ære og respektere din læremester og professor. Du må respektere deg selv. Du må bruke den samme klubbskjorten for alltid, uttaler Assahida i videoen.

Nå kan trenerveteranen trolig vente seg en sviende straff etter angrepet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.