*Nettavisen* Sport.

Her gjør vi Wolff Eikrem ukomfortabel

Foto: Egil Sande

Sjekk hvorfor, og les grunnen til at han mener Molde må takke høyere makter for at Ole Gunnar Solskjær kom til klubben.

09.02.12 20:01

LA MANGA (Nettavisen): Magnus Wolff Eikrem (21) var en av forrige sesongs mest positive bekjentskaper i Tippeligaen.

Den ballsikre midtbanespilleren ble etter hvert en av norsk fotballs store profiler, og sesongen ble kronet med landslagsdebut i Thailand.

Men den massive oppmerksomheten etter tilbakekomsten fra Manchester United har også ført til en annerledes hverdag for den talentfulle moldenseren. Faktisk skulle han vært medieinteressen foruten.

- Jeg skulle helst ikke hatt noe PR, jeg vil egentlig bare spille fotball, sier Wolff Eikrem.

Han tar seg likevel tid til en prat med Nettavisen på Moldes spillerhotell i Benidorm.

- Du liker deg ikke nå?

- Nei, for man vet aldri hva dere skriver, sier han og smiler.

- Har du hatt dårlige opplevelser med pressen?

- Det har vært litt feilsitering og sånn, og det har skjedd et par ganger i Norge, sier Wolff Eikrem.

Han vil ikke gi noen konkrete eksempler på ting han mener har kommet feil ut.

- Nei, de vet selv hvem de er. Det regner jeg med, sier han.

Ville ikke bli intervjuet
Nettavisen har en serie som heter «Det Store Intervjuet», der vi før jul ønsket å portrettere Wolff Eikrem. Da avviste han forespørselen vennlig. Ikke for å være vrang, men fordi han ikke følte at han fortjente å havne i en slik intervjuserie.

- Den lista inneholder noen av de største idrettsheltene i Norge gjennom tidene. Jeg har ikke oppnådd noe som når dem til skoene, så jeg skjønte ikke hvorfor jeg skulle stille opp der, sier han beskjedent.

Men stemningen er uansett god, til tross for at han er i en intervjusituasjon. Han har akkurat fullført en av mange Molde-treninger på grønt gress i Benidorm. Jobben med å forsvare et seriegull har startet.

Han trekker frem viktigheten av å ha Ole Gunnar Solskjær som kaptein på Molde-skuta på seilasen mot klubbens andre strake førsteplass.

- Molde er veldig heldig som fikk Ole Gunnar, og det må de takke høyere makter for. Det er en ny æra i Molde, nå, sier Wolff Eikrem.

- Kan skje store ting
Han har kjent Solskjær i mange år, og har aldri vært i tvil om at han er rett mann for blåtrøyene.

- Han knekte gullkoden på første forsøk, og hvis alle fortsetter å jobbe videre, tror jeg vi kan gjøre store ting i denne klubben, sier han.

- Har han forandret seg som trener, synes du?

- Han har fått mer erfaring, han også. I starten var han veldig fersk, og jeg var på reservelaget da han fikk sin første trenerjobb. Man ser hvor mye erfaring har å si, hvor mye tryggere og bedre han blir, også. Han kan utrolig mye, sier Wolff Eikrem.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Egil Sande

- Har ikke peiling
Han har i likhet med Solskjær en fortid i Manchester United. Ryktene skal ha det til at den engelske storklubben har inngått en avtale med Molde om en forkjøpsrett den dagen Wolff Eikrem skal til en ny klubb.

- Jeg har ikke peiling, jeg bare dro hjem, ler han.

Til tross for at han var svært nær en debut på A-laget til United, ble det kun benkesitting for sir Alex Fergusons førstelag. Han tror aldri han kommer til å få sjansen igjen, for «United henter aldri tilbake spillere de har sluppet fra klubben», sier han.

Men at tiden i United har gjort ham til en bedre fotballspiller, det er han totalt overbevist om.

- Vi skiftet rett ved garderoben til A-laget, og så A-lagsspillerne hver dag, spiste med dem og trente ved siden av dem. Det var en stor inspirasjon. Mange spør meg hvordan det var å være sammen med stjernene. Men for å være helt ærlig: Man tenker ikke så mye over det, når man ser dem hver dag. Det er mennesker, det også, sier han.

Fryktet Ferguson
Men én mann var ekstra spesiell for Wolff Eikrem, og det kommer neppe som noe sjokk at vi snakker om Alex Ferguson.

Det norske stortalentet hadde ikke så mye kontakt med den berømte skotten, men litt ble det.

- Ikke mye, det var et par ganger i forbindelse med kontrakten og slike ting. Man går inn på kontoret hans med en viss frykt, det tror jeg alle gjør, sier Molde-spilleren.

- Hvordan var han?

- Han var veldig profesjonell, og vet godt hva han driver med. Men man har uansett en viss frykt, og passer på hva man sier, forteller Wolff Eikrem.

Nå er han altså tilbake i Tippeligaen, og har bevist at han holder nivået og vel så det. Men det var med en viss spenning i kroppen at han startet på tippeligakarrieren.

- Man er aldri sikker (på at man holder nivået), men jeg har ganske god tro på egne ferdigheter. Da Ole Gunnar skulle hjem, og ville ha med meg, hadde vi stor tro på at jeg kunne gjøre det bra.

- Og det gikk jo ikke så verst, sier seriemesteren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.