S'LAND - NEWCASTLE 1-1:

Kevin Nolan har alltid vært en målfarlig midtbanemann, og sist sesong banket han inn hele 17 ligamål for Newcastle i The Championship.

I Premier League har han aldri vært i nærheten av dette antallet, men under sin tid i Bolton tegnet han seg likevel flittig på scoringslisten. I 2005/2006-sesongen noterte han seg for ni mål.

Søndag var imidlertid den rekorden en saga blott. For da Nolan satte ballen i mål for Newcastle mot erkerival Sunderland kunne han juble for sin tiende fulltreffer så langt denne sesongen.

Dermed var Liverpool-guttens tidligere scoringsrekord i toppdivisjonen slått, og det med hele 16 kamper igjen av denne sesongen. Faktisk er det ingen midtbanemenn i Premier League som per dags dato scorer mer enn Kevin Nolan.

Store sjanser tidlig
Oppgjørene mellom Newcastle og Sunderland er alltid tøffe kamper fylt av målsjanser og harde dueller. Søndag hadde hvert av lagene hatt hver sin store sjanse allerede etter fem minutter.

Shola Ameobi ble spilt igjennom av Joey Barton etter fire minutter, men satte ballen utenfor målet til Craig Gordon. Like etter var det Darren Bent som kom alene gjennom, men avslutningen fra den målkåte spissen gikk rett på Newcastle-målvakt Steve Harper.

Og sjansefesten fortsatte. I det 12. minutt slo Barton en corner som etter hvert endte opp ute hos forsvarsspiller Fabrizio Coloccini. Argentineren beinet ballen mot mål, men Kieran Richardson reddet på strek.

Også hjemmelaget var farlige fra hjørnespark, og en Jordan Henderson-corner havnet ute hos Steed Malbranque etter 18 minutter. Franskmannens skudd var godt, men Harper hang med på notene.

Temperaturen i starten av første omgang var det heller ikke noe å si på, og det var nær ved å utarte seg The Stadium of Light da Alan Smith og Phillip Bardsley barket sammen i en beinhard takling. De to sparket litt mot hverandre i etterkant av duellen, men en passiv Howard Webb holdt kortene i skjortelommen.

Etter den forrykende starten roet det hele seg betraktelig de siste 25 minuttene av omgangen og både sjanser og intensitet forsvant fram mot pausen.

Reddet på overtid
I andre omgang var det ikke like flust med sjanser, men i stedet ble to av de som kom omsatt i nettmaskene.

Først var det altså duket for Nolan. En lang corner ble headet tilbake i feltet av Shola Ameobi. Etter mye klabb og babb havnet ballen hos Nolan, som hælsparket den over streken. Fulltrefferen ble feiret med «kyllingdansen», mens gutta på tribunen kastet klærne.

Målet så også ut til å bli det avgjørende. Det skulle nemlig drøye til fire minutter på overtid før Sunderland svarte, etter et massivt trykk de siste minuttene. Phillip Bardsley banket til fra distanse, og Newcastle-keeper Steve Harper måtte gi retur, som gikk rett i Asamoah Gyan og i en bue over sisteskansen. Uavgjort var et faktum.

Dette betyr at Sunderland ligger på 6.-plass på tabellen med 34 poeng fra 23 kamper. Newcastle på sin side har 29 poeng så langt, og ligger som nummer ni.

Sjekk siste sportsnytt her!