*Nettavisen* Sport.

Her håner han Everton-fansen

Foto: PA/Scanpix

Wayne Rooney fikk gult, fansen så rødt.

25.10.08 20:29

EVERTON – MANCHESTER UNITED 1-1:

Manchester United har hatt et usedvanlig godt tak på Everton de siste sesongene. Rødtrøyene har vunnet 11 av sine siste 13 kamper på Goodison Park, inkludert de tre siste oppgjørene.

Det var imidlertid ikke festfotballen som kom i fokus i lørdagens kamp mellom de to lagene. Wayne Rooney jaktet sitt hundrede mål i karrieren mot gamleklubben, men det kom aldri.

Provoserte fansen
I stedet provoserte den unge spissen sine gamle fans ved å kysse Uniteds klubbemblem gjentatte ganger, i etterkant av at han hadde fått gult kort.

Sir Alex Ferguson var tydelig redd for at det skulle koke over for spissen og så seg nødt til å ta han av banen.

- Dommeren ga ham gult kort for ingenting og da begynte Everton-fansen å hisse ham opp. Jeg føler ikke at dommeren beskyttet spillerne våre. En eller annen spiller vil få en stygg skade en dag, sa Sir Alex Ferguson til Sky Sports.

Til tross for Rooneys oppførsel, ble det også scoret mål i Liverpool. Darren Fletcher sendte United i føringen før pause, mens Marouane Fellaini utlignet for hjemmelaget etter hvilen.

Dermed måtte de to lagene dele poengene.

Giggs i storslag
Anført av en strålende opplagt Ryan Giggs tok United kommandoen fra start, og etter 26 minutter var stopperkjempen Nemanja Vidic nær ved å heade en corner fra waliseren i nettet. Tim Howard i hjemmelagets mål var imidlertid våken og reddet mesterlig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters/Scanpix

Det skulle likevel ikke gå lenge før de røde fikk uttelling. Nok en gang var Giggs på farten. Med en perfekt stikker fant han Darren Fletcher, som på nydelig vis dro seg fri fra Joleon Lescott på en berøring og satte ballen sikkert i mål med venstrebeinet. United var i føringen.

I det 38. minutt kom Wayne Rooney svært nære. Ji-Sung Park fant Rooney i god posisjon, men Josep Yobo fikk klarert i siste liten. Godt forsvarsspill av Everton, som faktisk har vært dårligst defensivt av samtlige lag i Premier League så langt denne sesongen.

Det ble ingen flere scoringer i førsteomgang og dermed kunne United gå i garderoben med en ettmåls ledelse.

Rystet United
Everton hadde imidlertid ikke gitt opp. I andreomgang hevet vertene seg flere hakk og etter 63 minutter fikk de uttelling.

Den tidligere United-backen Phil Neville fant nykommeren Marouane Fellaini inne i feltet. Belgieren utnyttet sin hodestyrke og headet ballen ned i høyre hjørne. Utligningen var et faktum.

Like etter kunne Everton fort ha tatt ledelsen. Svakt forsvarsspill ga Aiyegbeni Yakubu sjansen, men spissen satte ballen via Edwin van der Sar og i stolpen. United var rystet.

- Vi fortjente ikke all verden mot slutten og ble det bare snakk om å klamre seg fast. De rystet oss i andre omgang og vi begynte å gi bort ballen, mente Ferguson.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap/scanpix

Heit Rooney
Wayne Rooney hadde som tidligere nevnt et håp om å senke sin gamle klubb å score sitt hundrede mål i karrieren. Drøyt 20 minutter før slutt gikk imidlertid den drømmen i vasken.

Kraftspissen var først sent inne i en takling på Mikel Arteta og fikk gult kort. Deretter provoserte han hjemmepublikum voldsomt, med å kysse Uniteds klubbemblem på drakten sin.

Sir Alex Ferguson var tydelig bekymret over at den unge landslagsmannen skulle bli for heit, og valgte å ta ham av banen. Inn kom Nani.

Etter lørdagens poengdeling ligger United på en femteplass på tabellen, mens Everton ligger nede på 13. plass.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag