*Nettavisen* Sport.

Her har det gått fryktelig galt for United

Foto: PA Photos/Scanpix

Edwin van der Sar vartet opp med gigatabbe mot West Bromwich Albion.

17.10.10 08:47

MANCHESTER UNITED - WEST BROMWICH 2-2:

Sist gang Manchester United tapte et oppgjør på Old Trafford mot et nyopprykket lag var tilbake i 2001, da Bolton trakk det lengste strået. Siden den gang har de røde spilt 29 kamper mot ferskinger i Premier League på eget gress uten en eneste smell.

Men West Bromwich Albion - som rykket opp før årets sesong - skulle det ikke gå helt slik United og Sir Alex Ferguson nok hadde ønsket. Roberto Di Matteos viste seg nemlig som sterk motstand for skottens elleve utvalgte. En lagoppstilling der Dimitar Berbatov og Javier Hernandez startet på topp, mens Wayne Rooney var henvist til benken, etter den siste tids rykter.

Det startet imidlertid oppskriftsmessig for vertene.

Første ligamål
For allerede etter fem minutters spill kunne det se ut som valget av Hernandez var et sjakktrekk fra Ferguson. Et frispark fra Nani ble svakt tatt hånd om av WBA-keeper Scott Carson, som måtte gi retur, og den tok meksikaneren vare på. Dermed åpnet talentet målkontoen, og noterte han seg for sitt første ligamål.

De røde hadde stort sett god kontroll på gjestene i første omgang, og selv om West Bromwich skapte noen farligheter, var det så absolutt hjemmelaget som styrte begivenhetene.

Etter 25 minutter vartet Nani og Berbatov opp med et mønsterangrep, og spilte seg flott gjennom WBA-forsvaret. Nani, som startet det hele fikk også avslutte og dermed sto det 2-0.

Hjemmelaget kunne fort også ha økt ledelsen mot et West Bromwich som gjorde en flere horrible pasningsfeil, men verken Berbatov, Nani eller de andre tok godt nok vare på mulighetene.

van der Sar-tabbe
Slik kampen utviklet seg i løpet av de første 45 minuttene kunne det se ut som om vertene allerede hadde tre poeng i lommen, men Roberto Di Matteo måtte ha sagt noen kloke ord i pausen.

For West Bromwich hadde på ingen måte gitt opp håpet, og etter 50 minutter kom utligningen på kaotisk vis. Et frispark fra Chris Brunt gikk via Patrice Evra, før United-keeper Edwin van der Sar fikk stoppet ballen på streken - allerede her så det ut som den var inne. Returen ble uansett kranglet inn i nettet av svenske Jonas Olsson og tidligere Stabæk-spiller Somen Tchoyi.

Dermed var det ny spenning i kampen, og det skulle ikke drøye lenge før spenningen ble enda større. Hva som var i drikkevannet til van der Sar i pausen vites ikke, men nederlenderen virket i hvert fall ikke ved sine fulle fem da han utilgivelig mistet ballen etter et innlegg fra venstre i det 54. minutt. Somen Tchoyi takket og bukket, og satte inn 2-2.

Nå måtte United fram, og Ferguson kastet inn både Wayne Rooney og Paul Scholes i jakten på vinnermålet, men etter pausen stemte det rett og slett ikke bra for de røde.

Rooney kunne har sikret seieren da han fikk avslutte etter at United hadde fått indirekte frispark inne i gjestenes 16-meterfelt etter tilbakespill til keeper, men det gode skuddet fra superspissen ble avverget på streken.

De siste minuttene hadde West Bromwich faktisk ganske god kontroll på det hele, og dermed endte det 2-2. Dette betyr at Manchester United står med 14 poeng etter 8 kamper, mens West Bromwich bare er to poeng bak.HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.