Her har Northug gjort Hellner til latter - igjen

Foto: T.Gundersen/Vi Menn

«Ahhh, va ni norrbaggar har tur»

08.05.13 08:40

Klikk.no: - Dette vinner Hellner lett. Husk han har masse erfaring fra scooterkjøring, sa den svenske pressen før jetski-duellen i Monaco.

I forbindelse med EPT-turneringen i Monte Carlo, Europas største pokerturnering, har Petter Northug og Marcus Hellner barket sammen i en ny, “utenomsportslig” duell. I fjor var det tennis, med Boris Becker som dommer, og da fikk den svenske pressen på tribunen hakeslepp: Northug slo Hellner 6-0 i en sport Sverige regner seg som totalt overlegne i.

Fordel Hellner
I år var det Hellners svenske sponsor, PokerStars, som fikk velge øvelse. De falt ned på Jetski, som Hellner burde være klar favoritt i.

- Jeg har ikke prøvd dette før, men antar det ligner på scooterkjøring, sa Hellner, som kjører mye scooter på fritiden hjemme i Gällivare.

Den fulltallige svenske pressen i yachten som fulgte løpet var klare i sin dom:

- Här har inte norbaggen en chans!

Petter selv var komfortabel med outsider-rollen, og da oppvarmingen startet, lo de svenske pressefolka rått: Petter kjørte som ei gammel tante, Marcus ga full gass og imponerte i bølgene.

Til Vi Menn smilte imidlertid trønderen lurt:

- Jeg har aldri vunnet noe løp på oppvarminga..

Saken fortsetter under bildet:

Foto: T.Gundersen/Vi Menn

Stiller i handicapklassen
Northug har nylig hatt en operasjon i kneet, en del av brusken er fjernet. Hevelsen har gått ned, men han har ennå ikke begynt å trene. Stingene er nettopp fjernet.

- Jeg stiller i handicapklassen her i dag. Saltvann er bra for såret, er det ikke? Jeg satser på å holde beinet mest mulig under vann, smiler han.

Duellantene skal kjøre to heat i en slalåmbane, og best tid sammenlagt vinner. Petter kjører først. Han gir full gass fra start, og det blir stille i det svenske pressekorpset. Northug rir på bølgene som en mester, han hadde tydeligvis to gir han ikke viste frem på oppvarminga. Han krysser mållinja og er tydelig fornøyd.

Saken fortsetter under bildet:

Foto: T.Gundersen/Vi Menn

Hellner virker stressa. Han gir også full gass, men er ikke like elegant som på oppvarminga, og bommer på inngangen til den første svingen. Han krysser mållinja, og dommeren roper ut tiden: 6 sekunder bak Northug!

Marcus knapper innpå
De svenske tilskuerne tror ikke sine egne ører, skal Hellner få stryk – igjen? Tennisen i fjor er én ting – alle dueller i skisporet i vinter, de som virkelig teller, har gått Northugs vei. Hellner har hatt en skuffende sesong. Nå skulle han få en god start på 2014 pre-season. Men ryker det igjen?

I heat 2 treffer Petter litt dårligere, svingene sitter ikke like godt, og bølgene går litt høyere. Hellner skjønner alvoret, og nå kjører han bedre enn Petter. Klart bedre. Men nok til å ta igjen de seks sekundene?

Nei, Hellner knapper inn 4, og dermed er mannen fra Mosvika vinner. Han strekker armene mot himmelen og jubler høyt da han utropes til vinner – mot alle odds. Hellner smiler oppgitt, han er tydelig skuffet.

- Jeg synes vel han så litt seig ut, sier Petter og smiler fra øre til øre.

Saken fortsetter under bildet:

Foto: T.Gundersen/Vi Menn

Nederlag etter nederlag
Selv om dette er mest show og moro, hater begge gutta å tape en konkurranse, og nå er snart begeret fullt for Hellner. Han tapte mot Petter i Las Vegas i 2010, og her i Monte Carlo i fjor, og nå er det på’n igjen. Han får muligheten til å rette opp litt a inntrykket i en poker heads-up duell et par timer senere, men det går skeis igjen:

Petter vinner etter å ha truffet en flush på river.

- Ahhh, va ni norrbaggar har tur, sier Hellner.

Det handler ikke om tur, jeg var best før flopp, sier Petter, og der har han rett: Northug er en langt bedre pokerspiller enn Marcus Hellner.

Og bedre skiløper.

Og bedre tennisspiller.

Og bedre Jetski’er.

Saken er levert av Vi Menn. Les flere saker her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.