*Nettavisen* Sport.

Her har oddssetterne tatt feil

Foto: Scanpix/AP Photo/Saurabh Das

MIDTØSTEN (SPORTSPILL.NO): Qatar spilte en elendig åpningskamp i Asiamesterskapet, og vi mener Kina til 2,7 i odds er et knallspill.

12.01.11 13:37

Onsdagens meny:
Tippetips:
Dalglish redder Liverpool
Oddstips del 2:Vi satser på gigantene
V65 Bjerke:Sjekk våre eksperttips
Nyttig:Lesernes oddstips onsdag
Viking Lotto:Vinn 18 mill her!

Langoddsen byr på skiskyting, håndball, ishockey og en variert fotballmeny. Vi finner dagens beste objekter blant cupfotball fra England og Italia.

Huddersfield vant, men Oldham var dessverre lysår unna å leve opp til våre forventninger i gårsdagens tips. Tilbakebetalingsprosenten på oddstipsene i 2011 er nå på 134 prosent.

Legg merke til at det er spillfrist allerede kl 17.10 for dagens første dobbel. Senere i dag kommer vi med en kveldsdobbel, tippetips, lesernes oddstips og V65-tips. Det er bare å glede seg til en fantastisk spilldag!

SJEKK HVORDAN:Nå kan du spille uten kortleser!

Kina – Qatar
Vi er kommet til andre runde i gruppespillet i Asiamesterskapet. Undertegnede fulgte Qatars åpningskam mot middelmådige Usbekistan på TV, og det er ingen tvil om at Usbekistans 2-0-seier var fullt fortjent.

Vertsnasjonen Qatar, som det var knyttet en del forventninger til i forkant av mesterskapet, spilte en forferdelig kamp, og spesielt forsvarsspillet var til å gråte over. Usbekistans angripere kunne leke seg med en bakre firer som var lite samspilt og som ikke hadde kontroll på offsidetaktikken.

Landslagssjef Bruno Metsu har i ettertid beskrevet kampen som «veldig dårlig», og han har beklaget resultatet overfor hjemmefansen.

Kina vant sin åpningskamp 2-0 over Kuwait. Oppgjøret var jevnt frem til Musead Neda ble utvist ti minutter før hvilen. Kuwait klarte seg også brukbart en stund etter utvisningen, men da Kina tok ledelsen i det 58. minutt, gikk luften ut av ballongen.

Det er verdt å merke seg at også de fleste andre Gulfstatene har skuffet stort i inneldningen av mesterskapet. Saudi-Arabia tapte sin åpningkamp 1-2 for svake Syria, og resultatet førte til at den portugisiske landslagssjefen Jose Peseiro måtte ta sin hatt og gå.

OBS: Nå kan du spille på iPhone og Android

Qatar ligger på 114. plass på FIFA-rankingen, mens Kina er på 87. plass. Kina slo Latvia, Estland, Makedonia og Irak i de siste fire oppvarmingskampene før mesterskapet, så selvtilliten er nok på topp om dagen.

Qatar på sin side har 2-2-3 på de siste sju privatkampene.

Stjernespilleren Fabio Cesar (brasilianer som har spilt for Qatar siden 2008), er ute med skade, noe som er klar svekkelse av midtbanen. Kinas landslagssjef Gao Hongbo har varslet at han gjør noen endringer på laget som startet sist, men ha har ikke avslørt hvilke spillere det dreier seg om.

Det er selvsagt en fare for uavgjort, noe som vil være et ok resultat for Kina, men vi lar oss friste av 2,7 i odds på kinesisk triumf. Det er høyere enn gjennomsnittet hos de ulike spillselskapene som er på det internasjonale markedet, og vi mener Kina burde vært satt som favoritt i dette oppgjøret.

Ettersom det dessverre ikke går an å spille Kina – Qatar som singel, er vi nødt til å kombinere kampen med et annet objekt.

Vi har valgt å spille den tilsynelatende sikreste kampen vi kunne finne:

Hamilton Academical – Celtic
Hjemmelaget ligger håpløst fortapt nederst i skotsk Premier League, mens Celtic er i knallform og leder ligaen.

Hamilton fikk en etterlengtet opptur med 2-0-seieren over Alloa i cupen lørdag, der Jimmy Floyd Hasselbainks nevø Nigel Hasselbaink (20) scoret det første målet.

Før det stod «The Accies» med 0-2-5 på de siste sju kampene.

Så langt i serien er det blitt 11 poeng på 17 kamper, og hjemme på New Douglas Park viser statistikken skrekkelige 0-3-6.

Celtic er høyt oppe etter å ha slått erkerivalen Rangers på bortebane tidligere i januar. De fire siste i cup og serie har endt uten poengtap og baklengsmål.

Den gode formen har ført laget opp fire poeng foran Rangers på tabellen. Det er blitt 45 poeng på 19 kamper, og bortestatistikken er særdeles imponerende: 7-0-1. Men ettersom Rangers har spilt to kamper mindre, har ikke Neil Lennons mannskap råd til å rote bort poeng i kveld.

Lennon må for øvrig sone en seks kamper lang karantene for bråk på sidelinjen i en kamp i november i fjor, men straffen trer ikke i kraft før 18. januar.

Celtic har den honduranske landslagsspilleren Izaguirre og kaptein Brown tilgjengelige igjen til kveldens kamp. Scoringsmaskinen Samaras er ute med en skade han pådro seg mot Berwick. Hooper, Loovens og Murphy er på bedringens vei, men rekker ikke denne.

Celtics tropp: Forster, Wilson, Majstorovic, Mulgrew, Rogne, Izaguirre, McCourt, Ledley, Kayal, Forrest, McGinn, Hooiveld, Stokes, Crosas, Zaluska, Juarez, Towell, Ljungberg.

Hos hjemmelaget er Elebert tilbake etter skade, men Neil og Gibson er fortsatt ute.

Hamiltons tropp: Cerny, Buchanan, Canning, Skelton, Mensing, Gillespie, Hasselbaink, M Paixao, Imrie, Casalinuovo, F Paixao, McDonald, Murdoch, McLaughlin, McAlister, Devlin, Kirkpatrick, Elebert.

Lagene har møtt hverandre sju ganger siden høsten 2008, og Celtic har vunnet samtlige oppgjør. Men ettersom Celtics tre bortekamper alle endte med ettmålsseier, vi holder oss unna handikapspill.

Vi får dermed følgende dobbel, som vi setter 100 kroner på:

52. Kina – Qatar 2,70 - 2,85 2,20
65. Hamilton Academical – Celtic 8,35 - 4,50 - 1,20
Samlet odds 3,24
Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag