RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP/Scanpix)

Her hedrer girorytterne Weylandt

Sist oppdatert:
Giro d’Italia stoppet opp i ett minutt for å minnes belgieren.

HORSENS (procycling.no): Det italienske etapperittet pleier å forbindes med glede, spenning og seiersbrøl. Men i fjor fikk også ryttere, lagledere, arrangører og publikum kjenne på smerte og sorg.

På den tredje etappen veltet Wouter Weylandt og døde. Den sterke spurteren var en høyt respektert person i sykkelfeltet.

Hele giroen gikk inn i en sørgeperiode da den neste etappen ble nøytralisert, og rytterne kun trillet sakte gjennom for å hedre og respektere deres avdøde kollega.

Flere av Weylandts lagkamerater og bestevenn Taylor Farrar orket ikke å fortsette. Sykkelrittet var ikke lenger bare lek og moro, det var så alvorlig som det går an å få det i livet.

Da Giro d’Italia på ny skulle starte opp en tredjeetappe, denne gangen i danske Horsens mandag formiddag, markerte de fjorårets tragiske dødsfall med ett minutts stillhet i solskinnet.

Så ble Weylandts favorittsang, «Sex on Fire» avspilt. Hans familie var også til stede og de gleder seg helt sikkert over å se at en hel etappe dediseres til den de savner aller mest. Enken etter den avdøde rytteren var også til stede ved minnemarkeringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SYKLET I FREMSTE REKKE: Tidligere lagkamerater av Wouter Weylandt. Laget heter for øvrig ikke Leopard-Trek lenger, men har slått seg sammen med RadioShack til RadioShack-Nissan.
SYKLET I FREMSTE REKKE: Tidligere lagkamerater av Wouter Weylandt. Laget heter for øvrig ikke Leopard-Trek lenger, men har slått seg sammen med RadioShack til RadioShack-Nissan.

PS! Det italienske rittet opplevde søndag et nytt sjokk da borgermesteren i Horsens døde av hjertestopp under et mosjonsritt, som ble arrangert i forbindelse med at rittet skulle komme til byen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere