HTML EMBED

Internt i sykkelfeltet er Bernhard Eisel kjent som en ablegøyemaker, som alltid finner på noe morsomt.

Den lojale Cavendish-hjelperen hadde tydeligvis ikke lagt igjen det gode humøret hjemme da han dro til Tour of Britain, og slik kan det fort bli legendariske klipp av.

For i en av de bratte bakkene som rytterne har måttet slite seg gjennom i det britiske etapperittet fant østerrikeren ut at det var minst like morsomt å være tilskuer, som å delta i rittet selv.

Derfor hoppet HTC-rytteren av sykkelen, satt seg pent på rammen og heiet frem en del av sine egne lagkamerater og konkurrenter.

Men som den rutinerte rytteren Eisel er, så vet han at du ikke er skikkelig sykkelsupporter hvis du ikke løper ved siden av rytterne og gir dem et lite klaps på ryggen.

Så da en liten gruppe med Team Sky-syklister passerer østerrikeren, tar han sin egen sykkel i den ene armen og gir konkurrenten Matthew Hayman en aldri så liten hjelpende hånd.

En tilskuer hadde tatt frem mobiltelefonen for å filme at rytterne passerte, men endte isteden opp med å fange hele seansen på film. Det var nok langt mer enn kvinnen, med den særdeles gjenkjennbare latteren, hadde håpet å oppleve da hun bestemte seg for å dra ut å følge rittet.

Den neste oppgaven som venter gladgutten Eisel er VM. Der er han nok kaptein på det tre-manns sterke østeriske laget, så da kommer vi nok helt sikkert til å se en helt annen utgave av rytteren.

PS: Bernhard Eisel står foreløpig uten kontrakt foran neste sesong, men som den kanskje mest lojale hjelperytterne og vennene til Mark Cavendish skal det mye til om ikke han følger briten til hans neste arbeidsgiver.

HTML EMBED