*Nettavisen* Sport.

Her hevner han seg med ballespark

Foto: Faksimile Youtube

Didier Zokora mente seg utsatt for rasisme. Da tok han loven i egne hender.

09.05.12 08:55

Det var i helgens serierunde i Tyrkia at det svartnet for 31-åringen. I en kamp mellom sitt eget Trabzonspor og Fenerbache, tråkket Didier Zokora knallhardt til i en duell rett før pause. Offeret var tidligere Premier League-kollega Emre Belözoglu.

Trabzonspor lå på dette tidspunktet i kampen under 0-2. Men det var allikevel ikke frustrasjon over resultatet som fikk Zokora til å sikte seg inn på Emres edle deler.

Foranledningen var nemlig en påstått rasismeepisode fra tidligere i sesongen. Emre fikk en to-kampers karantene for å ha brukt støtende ord mot Zokora, men ble aldri dømt for rasisme. Etter å ha nektet å håndhilse før kampen, slo eks-Tottenham-spiller Zokora til rett før pause.

I en duell på midtbanen tok ivorianeren rennafart og satte et stort spørsmålstegn rundt Emres videre forplantningsmuligheter. Utrolig nok fikk han bare gult kort for fulltrefferen.

HTML EMBED

Tyrkisk fotball har etter hvert hatt flere stygge episoder. Og det er ikke bare spillerne som bidrar til at Süper Lig har fått et nokså skittent stempel.

Blant annet har Zokoras landsmann, og tidligere Arsenal-back Emmanuel Eboue blitt utsatt for angrep fra tribunen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag