NORGE-PORTUGAL 1-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): John Arne Riise var ute fra start av.

Og etter 28 minutter av tirsdagens kamp mot Portugal så var det også slutt for Kjetil Wæhler.

Brede Hangelands midtstopperkollega fikk et ublidt møte med Portugals kraftspiss, Hugo Almeida. Norge ledet 1-0, men måtte altså fullføre kampen uten halve den normale backrekka mot verdens åttende beste lag.

Det gikk imidlertid problemfritt.

Portugiserne hadde ikke en eneste stor målsjanse den siste timen.

Men først tok Hangeland hevn for Wæhler i en duell med nettopp Almeida, og et par minutter etter at Wæhler gikk i bakken, måtte også Portugal-spilleren ta telling.

- Tok du i litt ekstra i i den duellen på grunn av Wæhler?

- Ja, sier Hangeland etter noen sekunders pause.

For en gangs skyld kommer altså den alltid så politisk korrekte kapteinen med en sjelden innrømmelse.

- Det var ikke farlig
Så ble det mer normalt igjen.

- Vi hadde marginene med oss i visse situasjoner, men vi leverte en god prestasjon og fikk en skikkelig bra seier, sier kaptein Brede Hangeland til Nettavisen.

- De hadde ingen store sjanser den siste timen...

- Nei, de hadde ikke det. Men de hadde mye spill, og vi spilte mye med en slags ryggen mot veggen-følelse. Vi snakket imidlertid om det. At det ikke var farlig at de presset. Vi kunne ligge og vente på dem, for så å kontre. Vi klarte ikke å kontre så bra, men vi klarte det aller viktigste. Vi stoppet dem fra å score mål, sier han.

- To trauste karer
Han var full av lovord til de rundt seg i backrekka.

- I motsetning til på Island så satt organiseringen i denne kampen. Vi hadde gode avstander, og var alltid tett oppi portugiserne før de ble rettvendt. Da spiller det ingen rolle om man møter Nani og Quaresma, sier Norges kaptein.

- Men det er kjekt å se at trauste karer som Espen Ruud og Tom Høgli kan stoppe sånne verdensstjerner, legger han humrende til.

- Hva med Vadim Demidov?

- Det som er fint med han, er at han kommer inn og gjør jobben sin helt upåvirket av hvor viktig kampen er og hvor stor oppmerksomhet det er i rammen rundt. Derfor er han en spiller som bare blir bedre og bedre også.

- Portugal har tapt mot Norge og ett lag til siden 2008...

- Ja, oss og verdensmester Spania, ja. Det viser igjen at det er så jevnt i internasjonal fotball at hvis vi klarer å fokusere på vår prestasjon, leverer i nærheten av toppnivå og har marginer, så kan vi slå de aller fleste lag.

- Samtidig kan vi tape for de aller fleste hvis det blir motsatt.

HTML EMBED