Gå til sidens hovedinnhold

Her imponerer Zuccarello sjefen

Samtidig gjør Mats Zuccarello det også vanskelig for John Tortorella.

NY RANGERS - CAROLINA 4-2: En skade på kaptein Ryan Callahan har gitt Mats Zuccarello sjansen i NHL på tampen av grunnserien og på tampen av de to årene han skrev under for sommeren 2010.

Natt til mandag bidro han sterkt til at New York Rangers endelig fikk sving på sitt overtallsspill, da New York Islanders ble slått 4-3 etter at Rangers scoret tre ganger med en spiller mer på isen.

Etter sin første kamp i NHL siden oktober fikk Zuccarello skryt av sjefen sjøl - trener John Tortorella.

- Jeg tror noen av gutta ble overrasket over en del av pasningene hans. Han hjalp oss definitivt i dag, konstaterte Tortorella.

God i forsvar
Den karismatiske 53-åringen har lenge rost Zuccarellos kreativitet og offensive spill, men samtidig vært skeptisk til å bruke ham i en defensiv rolle.

Natt til onsdag fikk Zuccarello fornyet tillit, igjen fordi Callahan var ute på grunn av skade.

Denne gang imponerte Zuccarello kanskje mest med sitt harde og oppofrende arbeid defensivt. Det er nødt til å ha gledet John Tortorella.

Et bevis på nettopp det ser man på istiden Tortorella ga den 24 år gamle oslogutten. Zuccarello fikk spille om lag dobbelt så mye i fem mot fem som i forrige kamp, og endte totalt med 12,03 minutter på isen.

Stolpetreff
Offensivt skapte som vanlig Zuccarello flere sjanser, og han var svært nær sitt sjuende mål i NHL da han sendte pucken i stolpen nede ved høyrebeinet til Carolina-keeper Cam Ward tidlig i tredjeperioden.

Se stolpeskuddet her:

HTML EMBED

Etter kampen skrøt Tortorella av Zuccarello.

- Han bringer kreativitet til laget, og er en av våre beste pasningsspillere. Han kommer til å hjelpe oss i power play, og det er noe vi alltid har ønsket at han skal gjøre. Hvis han fortsetter å lære fem mot fem-spill, samt hvordan man skal beskytte pucken i trange områder på isen, kan han hjelpe oss. Han er også en fyr som kan ta straffer, og tar med seg mye vi trenger til dette laget, sier Tortorella til Blueshirtsunited.

Rangers-sjefen mener Zuccarello er i fin utvikling.

- Jeg tror han fikk spille 12 minutter i dag, og fikk prøve seg mye i fem mot fem. Han pådro seg en dum utvisning, men man kan se at han utvikler seg, og vi får se hvordan det går, sier Tortorella.

På spørsmål fra TV 2s reporter om han kommer til å spille neste kamp, svarer Tortorella følgende:

- Jeg vet ikke.

I comeback-kampen ble det en assist på Zuccarello. Den gang endte han uten poeng. Likevel leverte han så bra spill, både offensivt og defensivt, at Tortorella trolig vil tenke seg om flere ganger før han degraderer Zuccarello til farmerlaget Connecicut Whale igjen.

En beslutning må han trolig ta i løpet av få dager, ettersom Callahan er ventet tilbake når som helst. Kapteinen går selvsagt rett inn på laget.

Tortorella har for øvrig, i form av svenske Carl Hagelin, et godt bevis i sin nåværende stall på at det er mulig å takle overgangen fra Connecticut til New York og NHL.

Svensk askepott
Hagelin spilte sammen med Zuccarello i Whale tidligere i sesongen, men imponerte stort da han fikk sjansen i Rangers og er nå i førsterekken sammen med superstjernene Marian Gaborik og Brad Richards.

Trioen sto bak det meste Rangers skapte mot Carolina natt til onsdag. Gaborik satte inn 1-0 tidlig i første periode, Brad Richards økte til 2-0 og 3-0 midtveis i andre periode og Hagelin fastsatte sluttresultatet til 4-2 med sju minutter igjen å spille av sisteperioden.

Alle tre gjorde tre målpoeng mot Carolina. Både Hagelin og Gaborik noterte seg for ett mål og to assists, mens Richards endte med to mål og én assist.

23 år gamle Hagelin har gjort 13 mål og 33 poeng på 51 kamper for Rangers denne sesongen.

New York Rangers topper den østre avdelingen i NHL med 95 poeng etter 69 kamper. Grunnserien stopper på 82 kamper og er ferdig i midten av april. Da starter alvoret - kampen om Stanley Cup.

Se høydepunkter fra kampen her:

HTML EMBED

PS. Den store nyheten i NHL natt til onsdag var utvilsomt at Sidney Crosby annonserte at han gjør comeback for Pittsburgh Penguins natt til fredag. Crosby har vært ute med hjernerystelse hele sesongen, med unntak av åtte kamper. Hvem som er motstander natt til fredag? New York Rangers. Og forhåpentlig også Mats Zuccarello.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar