*Nettavisen* Sport.

Her kan VM-tittelen ha røket

Foto: Attila Kisbenedek (AFP)

Bilen streiket igjen, og Lewis Hamilton mistet sammenlagtledelsen til Mark Webber.

Lewis Hamilton vant verdensmesterskapet i Formel 1 i 2008, ledet også sammenlagtstillingen for årets sesong før Ungarn Grand Prix på søndag, og har vært den store favoritten til å stikke av med VM-tittelen.

Men engelskmannen har ett problem: Han kjører ikke for det sterkeste laget i F1-sirkuset.

For McLaren-bilene har hatt mye trøbbel tidligere i sesongen, og på søndag skjedde det igjen. På den 24. runden stoppet Hamiltons bil rett og slett opp, og 25-åringen måtte bryte løpet.

Hamilton velger likevel ikke å fortvile.

Mye dramatikk
- Jeg kjørte gjennom den første svingen da jeg rett og slett mistet farten. Jeg tror giret røk. Sånn er motorsporten, når du presser bilene til det ytterste kan slike ting skje. Vi mistet mange poeng i dag, sier ulykkesfuglen ifølge BBCs livedekning av løpet.

Dermed benyttet australske Mark Webber muligheten til å ta over sammenlagtledelsen i Formel 1.

Han startet i andre startsspor, bak lagkameraten Sebastian Vettel, og måtte slippe Hamilton foran seg i starten av løpet.

Men da sistnevnte måtte bryte løpet, toppet dramatikken seg bare noen runder senere.

Vettel straffet
For Sebastian Vettel ble straffet for ikke å ha overholdt reglene da sikkerhetsbilen var ute på banen i forbindelse med Hamiltons stopp, og tyskeren måtte dermed ta en ekstra tur innom pit-stoppet.

Mark Webber overtok ledelsen med Fernando Alonso på andreplass, og Vettel var plutselig nede på tredje.

Australieren beholdt ledelsen ut løpet, og Vettel klarte aldri å hente igjen Alonso.

Dermed overtar Red Bulls Mark Webber ledelsen i sammendraget med 161 poeng, bare fire poeng foran Lewis Hamilton på andreplass.

Sebastian Vettel følger etter, ti poeng bak Webber, mens heller ikke Jenson Button eller Fernando Alonso kan avskrives helt i kampen om VM-gullet med henholdsvis 147 og 141 poeng.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag