RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her øker Alberto Contadors popularitet

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Hjembyen Pinto har utropt 27-åringen til æresborger.

Den sykkelinteresserte delen av verdenssamfunnet har mer eller mindre snudd ryggen til Alberto Contador i påvente av dommen etter hans positive dopingprøve. Samtidig finnes det et sted der rytterens popularitet stiger til uante høyder:

Hjembyen Pinto.

Torsdag kveld trommet bystyret sammen til et viktig pressemøte. De hadde truffet en enstemmig avgjørelse:

Alberto Contador er offisielt utropt til «hijo predilecto de Pinto»!

27-åringen har med andre ord blitt hjembyens favorittsønn eller æresborger, om du vil..

Feiret på torget
Hele byen, som hadde drøye 43.000 innbyggere i 2009, står nå samlet i det de selv kaller et «unisont opprop om fair play».

For å ta litt om byen Pinto først: Stedet befinner seg sør for Madrid, og i smørøyet av den iberiske halvøya. Alberto Contador er den aller største idrettsutøveren byen har fostret. Alle hans tre Tour de France-titler har blitt feiret med gatefest og mottakelse på torget her.

Så det er kanskje ikke så rart at populariteten hans har vokst til himmels.

Da Contador ble tvunget til å innrømme at han testet positivt på Clenbuterol under årets Tour de France, var det også her han valgte å legge pressekonferansen.

Slo en god, gammeldags floke
Under pressekonferansen på Hotel Las Artes i Pinto, ble rytteren klappet inn på podiet av hotellansatte og andre skuelystne i lokalet. Det var ikke, som enkelte pressefolk beskrev det, spanske journalister som sto for applausen.

Les også: - Jeg har ingenting å skjule

Og selv om ovasjonene har stilnet i den internasjonale sykkelverdenen, så er Contadors egen menighet overbevist om at det er han som er ført bak lyset – og ikke omvendt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lørdag dannet de samme tilhengerne en tre kilometer lang (menneskelig) lenke for å symbolisere at de står sammen med rytteren i kampen om renvaskelse. Den påtroppende Saxo Bank-rytterens mor var blant de 500 menneskene som deltok.

- Denne saken er nødt til å få en lykkelig slutt. Det vil være fryktelig dersom det ikke blir slik, det vil ble en av de verste angrepene på sykkelsporten noensinne. Dette er en uverdig situasjon. Det er få ord i ordboken som egner seg til å gi uttrykk for det som skjer med Alberto nå, fortalte mor Velasco til nyhetsbyrået AP.

«Todos con Contador», sto det på T-skjortene til mange av de oppmøtte.

«Vi er alle med Contador».

Enstemmig vedtatt
Budskapet ble også frontet via bystyret og borgermester Juan José Martin, torsdag kveld:

- Ingen av representantene i byrådet er i tvil om rytterens etikk og moral.

Les også: Derfor la de lokk på Contador-saken

- Denne utmerkelsen representerer en hyllest til fair play, til hardt arbeid og til kampen mot den urett som er begått mot Contador, fortalte borgermesteren ifølge nyhetsbyrået Europa Press.

Massiv støtte
Sammen med om lag 100 frammøtte «pinteños» haglet det med støtteerklæringer til årets vinner av Tour de France.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tidligere ordfører, Miriam Rabaneda, vedgikk at sykkelstjernen er inne i «en tung tid». Derfor synes hun det er ekstra viktig med en unison støtte på hjemmebane.

- Anerkjennelsen fra vår kommune, dreier seg ikke bare om ting han har oppnådd i løpet av karrieren, men også menneskelige kvaliteter som gjør ham til et globalt forbilde, fortalte Rabaneda.

- Dette er et budskap om solidaritet og støtte. Contadors byfeller ser på ham som selve kroneksempelet på hardt og ærlig arbeid, sier byrådsrepresentant Carlos Penit.

Truer med å gi seg
Innbyggerne i Pinto er opprørte over det de mener er en «urettferdig forfølgelse av en uskyldig idrettsmann».

Contador har selv truet med å gi som proffsyklist, dersom UCI velger å utestenge ham. 27-åringen har ikke opptrådt offentlig etter pressekonferansen han holdt i starten av oktober.

Han har også trukket seg fra lørdagens showritt i Ovideo.

UCI-president Pat McQuaid ga procycling.no en utfyllende oppdatering på Contador-saken tidligere denne uken. Les saken her!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere