Gå til sidens hovedinnhold

Her kjemper Aga (23) mot tårene

- Hun var for god, sier den tapende Wimbledon-finalisten.

Polske Agnieszka Radwanska, ofte kalt «Aga», hadde aldri kommet lenger enn til en kvartfinale i en Grand Slam-turnering før årets utgave av Wimbledon.

23-åringen fra Krakow hadde likevel levert et godt i 2012 og var rangert som nummer tre i verden da den tradisjonsrike gressturneringen tok til.

Under Australian Open i vinter ble det nettopp en kvartfinale på den polske jenta, mens under French Open i vår måtte hun se seg slått allerede i tredje runde.

Under Wimbledon hadde imidlertid det meste gått Radwanskas vei. I hvert fall fram til lørdagens finale. Lørdag ble det nemlig tap for Serena Williams i den siste kampen.

- Hun var for god
Williams vant kampen med 2-1 i sett.

- Serena var rett og slett for god, men jeg er glad for å få spille finalen. Dette var nok ikke min dag, sa en tårevåt 23-åringen etter at kampen var over.

Radwanska la også til at de siste ukene har vært de beste i livet hennes. Før finalen hadde Magdalena Rybarikova, Elena Vesnina, Heather Watson, Camila Giorgi, Maria Kirilenko og Angelique Kerber alle måttet bite i gresset for den polske jenta.

Williams var selvfølgelig strålende fornøyd, og mener årets seier var den beste av hennes totalt fem triumfer i Wimbledon.

- Detter er definitivt den beste. jeg hadde ikke trodd at jeg skulle stå her igjen. Men du må aldri gi opp, sier den amerikanske jenta.

- Jeg har alltid ønsket det Venus har, og jeg må bare få takke deg, Venus. Jeg måtte kopiere deg igjen, sier Williams og sikter til søsteren Venus Williams.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Slo tilbake
I de fire finalene Williams hadde spilt i Wimbledon før lørdagens, hadde hun kun én gang måtte gjennom tre sett for å vinne. Det skjedde mot søsteren Venus.

Mot Radwanska skulle det imidlertid også bli jevnt - en stund.

Det var det amerikanske jenta som åpnet best og hadde full kontroll i første sett. Williams vant med sifrene 6-1, og det kunne virke som hun igjen skulle få lett match.

Den polske jenta hadde likevel ingen planer om å gjøre arbeidsdagen kort for motstanderen, og slo tilbake i det andre settet.

Williams var plutselig mer ukonsentrert og gjorde enkle feil. Radwanska tok full nytte av dette og dro til slutt i land en settseier med sifrene 7-5 på centercourten i London.

Williams sterkest
I det siste settet skjerpet den amerikanske jenta seg igjen, og viste at hun virkelig kan holde høyt nivå når konsentrasjonen er på topp.

Williams vartet blant annet opp med en rekke serveess, og gjorde det avgjørende settet surt for sin polske motstander.

Radwanska virket etter hvert mer sliten, og fra 2-2 i games i tredje sett økte Williams til 6-2 og seier. Dermed kunne hun innkassere sin totalt femte triumf i Wimbledon.

Veteranen har nå vunnet hele 14 Grand Slam-titler og spilt i 18 finaler. Dette gjør Williams til den sjette beste kvinne i Grand Slam-sammenheng gjennom tidene.

Margareth Court fra Australia topper statistikken med sine 24 titler, mens tyske Steffi Graf ligger på andreplass med 22 titler.

Agnieszka Radwanska må fortsatt vente på sin første tittel, men den polske jenta har vunnet hjertet til mange tennissupportere med sin innsats i London denne sommeren.

Kommentarer til denne saken