Her klatrer han opp skrenten

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Arvesen-kamerat forsvant sporløst fra resten av feltet i Vuelta a España.

04.09.11 11:44

Årets Vuelta a España har dessverre inneholdt mange stygge ulykker.

Karsten Kroon, tidligere lagkamerat med Kurt Asle Arvesen i Team CSC, men sykler nå for BMC Racing Team, trodde Sky-rytteren var død da han krasjet med en liten gutt på den femte etappen av Vuelta a España.

Les mer: - Jeg trodde Kurt var død

I tillegg har en rekke sykkelstjerner takket for seg i treukersrittet grunnet velt, deriblant Tyler Farrar og Matti Breschel.

På den 14. etappen var det Karsten Kroons tur.

Kastet over autovernet
TV-bildene fra Spania var nemlig svært dramatiske da rytterne hadde syklet 111 av 175,8 kilometer. Først kunne man se Sep Vanmarcke (Garmin-Cervèlo) nede i skrenten, etter å ha feilberegnet en sving.

Hvis vi skal tro kameramannen - som filmet Vanmarcke nede i skrenten - gikk belgieren over autovernet og fortsatte ned skråningen med sykkelen på slep.

Noen sekunder senere kunne man se en ny rytter som hadde falt flere meter ned i skogen. Denne gangen ble det vist reprise fra da Kroon hadde gjort det samme som Vanmarcke.

- 30 meter ned skrenten
Både Kroon og Vanmarcke trengte hjelp til å komme seg opp den bratte skråningen tilbake til veien.

Begge hadde falt i sammen sving i nedoverbakken etter 1. kategorien Puerto de San Lorenzo og føket langt ned skråningen - hele 30 meter ifølge BMC Racing Teams hjemmeside.

Bildene var svært dramatiske, men utrolig nok gikk det tilsynelatende bra med begge rytterne. Karsten Kroon hadde imidlertid for vondt til å fortsette, og ble fraktet til sykehus.

- Brakk armen i dag. Hadde hukkomelsestap, de to siste ukene var borte, men kommer sakte tilbake. Skummelt, skriver Kroon på twitter.

Sporløst forsvunnet
John Lelangue, sportsdirektør i BMC Racing Team, kjørte bak bruddet. Men han la ikke merke til de tre (Daniel Righi, Lampre, var den første som tok turen ned skrenten, vår.anm.) rytterne som plutselig ble borte.

- Vi forstår nå at dette skjedde i en sving, venstresving, som så veldig farlig ut, sier Lelangue i en pressemelding og legger til:

- Jeg informerte Rik Verbrugghe (sportsdirektør nummer to i BMC, vår.anm.) at det var en farlig sving der. Så jeg husker godt svingen. Men det var ingenting på bakken - ingen sykkel, ingen drikkeflasker eller noen tilskuere. Så ingenting kunne varslet oss.

Karsten Kroon husket ikke mye av det som skjedde, men beskriver følgende:

Vanmarcke fikk fart på sykkelen igjen
- Jeg husker at to ryttere angrep - eller kjørte litt fra resten - i utforkjøringen. De begge krasjet og jeg tror jeg kom rundt en sving, men ingen var der. Jeg husker ikke helt.

Med brukket venstrearm betyr det trolig at Kroon har kjørt sitt siste ritt for sesongen. Han brakk også kragebeinet etter en velt i Flandern rundt tidligere i år.

23 år gamle Sep Vanmarcke fullførte etappen i gruppettoen.

- Det var en korsfestelse. Alt gjorde vondt. Jeg var i sjokk. Det var to lange timer på sykkelen, beskriver Vanmarcke til Het Nieuwsblad ifølge cyclingnews.com.

Les også: - Det var en korsfestelse

Rein Taaramäe (Cofidis) vant etappen, mens Team Sky styrket sammenlagtledelsen. Les mer om etappen her!

PS! Karsten Kroon sykler mest sannsynlig for Bjarne Riis' Saxo Bank de neste to årene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.