RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Pa Photos/Scanpix

Her klikker Redknapp på Pires

Sist oppdatert:
Harry Redknapp likte det dårlig da Robert Pires gikk i bakken på overtid.

ASTON VILLA - TOTTENHAM 1-2:

Etter å ha spilt en time med én mann mindre, med ledelsen 2-1 og et par minutter på overtid, smalt det fra Harry Redknapp.

Aston Villa-innbytter Robert Pires gikk i bakken i en duell ute ved sidelinjen foran Tottenham- og Aston Villa-benkene. Det var måten Pires falt på som fikk Tottenham-manager Redknapp til å gå mot Pires.

Ordene som haglet fra Redknapps munn egner seg ikke på trykk, men det var tydelig at Redknapp ga uttrykk for sin misnøye. Både fjerdedommer og Villa-manager Gerard Houllier gikk i mellom de to kamphanene.

Det gikk imidlertid bra for Redknapp til slutt. Tottenham holdt nemlig unna for Pires og Villa, og to mål av Raphael van der Vaart sikret en viktig trepoenger for londonlaget.

Frisk Villa-start
Det kunne imidlertid startet ille for Tottenham. Kun to minutter var spilt da ballen falt ned til Mark Albrighton i feltet. Villa-spilleren fikk avsluttet fra god posisjon, men Tottenham-målvakt Hereulho Gomes vartet opp med en flott redning.

Like etter var det gjestenes tur. Aaron Lennon spilte fri Jermain Defoe, men alene med keeper maktet ikke spissen å overliste Brad Friedel i Villa-målet.

Men det var Villa som styrte showet i begynnelsen av oppgjøret og de fleste på Villa Park ropte på straffe da Emile Heskey gikk i bakken i duell med Gomes. Reprisene av hendelsen viste imidlertid at Tottenham-keeperen var på ballen først og at det ikke var grunnlag for straffe.

Og om ikke smerten av å ikke få straffespark var stor nok, fikk Heskey i tillegg Gomes over foten sin og måtte etter hvert forlate banen med skade.

Først kunne han imidlertid bidra til at Villa skapte nok en enorm sjanse. Han headet gjennom Gabriel Agbonlahor alene med Gomes, men også denne duellen gikk den brasilianske keeperen seirende ut av.

Genial Modric
Men så var det duket for Tottenham-show. Bortelaget hadde allerede fått et mål tvilsomt annullert, men etter 23 minutter var det ingen tvil. Og når det først smalt fra de hvite fra London, smalt det på vakkert vis.

Luka Modric vendte opp på venstresiden inne på Tottenhams egen banehalvdel, så opp, holdt igjen pasningen, før han dunket til og spilte gjennom høyreback Alan Hutton. Hutton slo inn i feltet på én berøring og der kom Raphael van der Vaart, som kontrollert styrte inn 1-0 til Tottenham.

Rødt til Defoe
Men så skulle det bli enda mer dramatisk på Villa Park. Etter 27 minutter ble det spilt en lang ball opp mot Jermain Defoe. I hodeduellen mellom Defoe og Villas midtstopper James Collins, gikk sistnevnte i bakken, etter å ha blitt truffet av arma til Defoe.

Dommer Martin Atkinson så ut til å skulle gi gult kort, men fikk så tilsynelatende beskjed fra assistentdommer om at sterkere lut måtte til. Dermed skiftet han lomme og viste Defoe det røde kortet direkte.

Reprisene viste tydelig at Defoe treffer Collins, men blikket til spissen er hele veien på ballen. Dermed må kortet sies å være meget strengt idømt.

Det var det imidlertid lite å gjøre med for bortelaget, som dermed måtte spille de siste 63 minuttene med én mann mindre på banen.

Men i stedet for at hjemmelaget tok tak i oppgjøret og jaktet utligning, var det Tottenham som trillet mye ball og hadde god kontroll de gangene Villa angrep. Faktisk var det bortelaget som skapte den neste store sjansen, da Wilson Palacios raidet fra egen banehalvdel, spilte vegg med van der Vaart og skjøt like utenfor krysset.

Til tross for at Palacios forsøk ikke endte med tellende resultat, gikk Tottenham til pause med ledelse.

Løftet seg - men senket av van der Vaart
Men om det ikke så ut til at Villa var interessert i å jakte poeng rett etter utvisningen av Defoe, kom de ut med et helt annet trykk etter hvilen. De kom seg til flere gode innleggsmuligheter, men hver gang de slapp til i boksen var avslutningen hakket for lite vasse.

Dermed holdt Tottenham unna, før de så skulle kontre et vaklevorent Villa i senk. For om Villa var piggere i starten av andreomgangen, skjedde det samme som skjedde i før hvilen. Etter en god start, sluknet Gerard Houlliers menn.

Og da slo Tottenham til. Gareth Bale, som hadde slitt i kampen fram til da, fosset nedover høyrekanten etter 67 minutter. Han skar inn i banen, og spilte til Aaron Lennon. Han vendte opp inne i boksen og slo ut til Raphael van der Vaart. Nederlenderen var klinisk for andre gang, og satte sikkert inn 2-0 med venstrefoten. Hans 8. mål på tolv Premier League-kamper.

En ledelse som virket trygg, spesielt med tanke på at Villa ennå ikke har kommet tilbake etter å ha ligget under i årets sesong.

Men de skulle ikke gi seg uten kamp. Villa forsøkte å ta over intiativet igjen, men klarte ikke skape de helt store sjansene. Ikke før Mark Albrighton slo inn mot James Collins, men innlegget gikk forbi alt og alle, inkludert Gomes i Tottenham-buret. Dermed sto det plutselig 2-1, og hjemmepublikummet øynet igjen håp om poeng.

For plutselig var Tottenham på hælene, etter å ha spilt med én mann mindre nesten en time. Og Villa presset på, men fikk aldri den feite muligheten de håpet på, selv om de kom nære ved enkelte anledninger.

Dermed holdt bortelaget unna og sikret seg en viktig trepoenger.

NB: Aston Villa stilte uten John Carew i troppen. Det styrker ryktene om at spissen er på vei bort fra Villa Park.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere