*Nettavisen* Sport.

Her knuser den ukjente 24-åringen Northug

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Ludvig Søgnen Jensen satte også ny verdensrekord.

18.03.13 21:23

Petter Northug fikk problemer allerede i semifinalen under sprintshowet på Bislett Stadion mandag, og måtte se finalen fra sidelinjen.

Der lekte nokså ukjente Ludvig Søgnen Jensen med verdenseliten. Nordmannen vant 100-meteren, og i løpet av kvelden satte han hele to nye verdensrekorder.

Først slo han den gamle rekorden på 11,84, med fem hundredeler i det innledende heatet, før svenske Teodor Peterson noen minutter senere forbedret verdensrekorden med ytterligere tre hundredeler.

I finalen var Søgnen Jensen igjen best, og vant sprintshowet med tiden 11,56, som er den nye verdensrekorden.

23-åringen har tidligere kun gått Norgescup, og fikk startnummer til sprinten på Bislett etter at han sendte inn en hjemmelaget video til arrangøren, der han beviste at han kunne spurte 100 meter på ski på 11,25 sekunder (uoffisiell verdensrekord).

På Bislett fikk han bryne seg mot den absolutte verdenseliten på ski, og foruten å knuse Northug og Peterson, slo han Emil Jönsson, Alex Harvey, Nikita Kriukov og Eirik Brandsdal.

- Det var dritgøy. Det er en veldig god følelse. De fleste så nok på meg som en outsider, men jeg hadde litt nerver, fordi jeg så på meg selv som den store favoritten, sa Jensen etter den imponerende oppvisningen, ifølge dagbladet.no.

At han slo verdens beste langrennsløper, Petter Northug, var ikke det viktigste.

- Petter gikk femmila i Kollen, og har et viktig rennprogram i fremtiden, så jeg så vel egentlig før start at jeg kom til å ta han.

Kvinnenes finale ble vunnet av finske Mona-Lisa Malvalehto, foran Stina Nilsson, Katja Visnar og norske Maiken Caspersen Falla. Verdensrekorden for kvinnene ble satt av Malvalehto i semifinalen, da hun gikk inn til tiden 12,98.

PS! Usain Bolt er fortsatt verdens raskeste mann. Verdensrekorden på 100-meter ski er nesten to sekunder dårligere enn verdensrekorden på 100-meter sprint, som er 9,58, satt av Bolt i 2009.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.