DOHA/OSLO (Nettavisen): Reaksjonene haglet da Fifa sa nei til kapteinsbind med regnbuefarger, og i tillegg truet med sportslige sanksjoner dersom dette ble brukt.

Harry Kane og England var blant nasjonene som ønsket å markere sitt ståsted, men måtte droppe markeringen grunnet Fifa-truslene.

Under Englands åpningskamp mot Iran mandag entret Kane banen uten kapteinsbindet i regnbuefarger.

Nettavisen møtte John Cross i presserommet på Khalifa International Stadium i forkant av Englands VM-åpning. Han er nærmest forferdet over truslene fra Fifa som kom kun timer før kampstart.

– Jeg ble overrasket, men det reflekterer også alle bekymringene. Jeg synes det fra Fifas side viser mangel på lederskap, og svakhet. Jeg synes det er en fryktelig avgjørelse, og pinlig for turneringen.

– Tror du FA vurderte å ignorere truslene, og likevel la Kane bære regnbue-bindet?

– Jeg tror de var forberedt på å ta en heftig bot. Men så fort det ble snakk om et gult kort, så var det en bru de ikke kunne krysse. De har snakket med Fifa om dette siden september, og at de (Fifa) avgjør dette samme dag som kampen spilles, er bare forferdelig.

– Synes du de burde ignorert det, og at Harry Kane ville blitt tildelt et gult kort mens hele verden ser på?

– Det er nok noen som mener det burde blitt gjort, men så fort det ble en sportslig sanksjon tror jeg ikke det var en mulighet, avslutter Cross.

Selv om spillerne ikke bar det etter hvert omstridte kapteinsbindet stoppet ikke det BBCs ekspert Alex Scott å gjøre det.

Hun stilte med regnbuearmbåndet på armen på indre bane før avspark i Qatar. Scott hylles nå i sosiale medier for gesten.

Følg kampen direkte i vårt livesenter: