Søndag tok norgesmester Alexander Kristoff en flott andreplass på åpningsetappen av Polen rundt. Mandag jaktet BMC-rytteren nok en gang en topplassering, men unggutten deiset i bakken med to kilometer igjen til mål.

En Astana-rytter fikk sleng på sykkelen, og var borti Kristoffs opptrekker. Det gjorde at Kristoff kjørte inn i opptrekkeren og veltet.

Selv om det så dramatisk ut, virker Kristoff å ha kommet greit fra uhellet.

- Jeg har hatt det bedre før, bemerker han til procycling.no, før han fortsetter: - Men jeg er jo fremdeles med i løpet.

Se video nederst i artikkelen!

Kristoff landet på sin venstre side, og det er den som har fått hardest medfart av den polske asfalten.

- På den venstre siden av kroppen har jeg sår nesten over alt. Men det går for så vidt greit, forteller hardhausen.

- Sover du på høyre side da?

- Jeg sover greit på ryggen, forklarer 24-åringen.

Bli venn med procycling.no på Facebook!

Stygt skadet i Canada
I 2010 veltet Alexander Kristoff meget stygt i et mindre ritt i Canada. Derfor har han en viss erfaring med å komme seg igjen. Han forteller at han prøver å ikke tenke på det som har skjedd.

- Jeg prøver å glemme det. Jeg må prøve igjen, så får vi se om beina er med meg. Jeg kan ikke dvele ved dette. Det er sånt som skjer en gang iblant.

- Jeg har følt meg bra i det siste, og gjorde det i går også. Jeg håper at velten ikke har ødelagt beina, sier han på telefon fra Polen.

Kommer seieren snart?
Kristoff har i hele sin karriere levert gode resultater, men han har alltid slitt med å vinne mange ritt. I år er hans eneste triumf NM-gullet fra Skien. Selv har han ingen veldig god forklaring på mangelen på seiere.

- Det er ikke så lett å si. Jeg er kanskje ikke sterk nok, slik at jeg ikke har en god nok posisjon inn i spurten. Men jeg hadde en god posisjon på søndag, men da var Kittel den sterkeste.

- Laget støtter meg. Jeg kommer til å si at jeg er klar i dag også. Danilo Wyss og John Murphy er her og hjelper meg. Spesielt Wyss er flink å posisjonere seg i finalen, avslutter Kristoff.

PS: Eurosport sender dagens etappe LIVE fra 17:30.

Sjekk velten i denne videoen!

HTML EMBED