RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her lages OL-historie

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Publikumsfavorittene sjarmerte alle i senk med sin blendende opptreden.

Franske Vanessa James (22) og Yannick Bonheur (27) ble mandag det første mørkhudede paret som konkurrerte i parkunstløp i OL-historien.

Paret endte som nummer 14 i konkurransen, men de var den klare publikumsfavoritten i Pacific Coliseum med sin akrobatiske opptreden.

James og Bonheur traff hverandre på en internettside der kunstløpere samles for å treffe partnere til konkurranser. Bonheur gjorde det dog klart ovenfor Reuters at han ikke søkte en mørkhudet partner etter mandagens gnistrende opptreden.

- Vi håper at i i fremtiden kan vinne masse medaljer og at vi kan få oss en mørkhudet trener og at det vil komme mørkhudede dommere i konkurranser. Jeg søkte i utgangspunktet ikke etter en mørkhudet person, kun en partner som var villig til å jobbe knallhardt for å bli blant de beste.

Paret har nå arbeidet sammen i tre år. Vanessa deltok tidligere for Storbritannia når hun konkurrerte alene, men fikk i fjor fransk statsborgerskap. 22-åringen uttalte etter parets opptreden at døren nå endelig hadde blitt åpnet for mørkhudede i parkunstløp i de olympiske vinterleker.

Franskmennene er dog ikke de første mørkhudede i vinterolympiens historie. Debi Thomas vant bronse under lekene i Calgary i 1988, mens Surya Bonaly deltok i tre Vinter-OL på 1990-tallet.

- Jeg håper vi vil se flere mørkhudede deltakere og partnere i fremtiden, avsluttet Thomas.

Publikum som overvar den blendende opptreden i Pacific Coliseum vil nok ikke protestere på akkurat den uttalelsen.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere