*Nettavisen* Sport.

Her leder Solskjær Cardiff for første gang

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Nordmannen har latt seg imponere av sin nye klubb.

01.07.14 12:27

Ole Gunnar Solskjær kan knapt vente med å lede sin første kamp som Cardiff-sjef. Nordmannen har en god plan for hvordan han skal angripe lørdagens FA-cupkamp borte mot Newcastle.

Solskjær har hatt seks ukers pause etter cupseieren med Molde. Den nye Cardiff-manageren virket ivrig og entusiastisk da han møtte pressen et knapt døgn etter ansettelsen.

Sammen med laget skulle han reise omtrent rett fra pressekonferansen til Newcastle for å forberede seg til sin første kamp som sjef.

– Det blir en kort forberedelse. De har hatt mange kamper i det siste, og det var en tøff kamp mot Arsenal (onsdag). Vi skal gå gjennom noen få ting i dag.

– Hver kamp er viktig, og vi ønsker selvsagt å gå videre til neste runde. Kall det (FA-cupen) gjerne en bonus. Det gir oss en sjanse til å bygge momentum, sa Solskjær.

Travelt
40-åringen har hatt et hektisk første døgn som Cardiff-manager. Han fortalte at han har fått et godt inntrykk av klubben og menneskene i den. Tross en del motgang den siste tiden, har folk beholdt en positiv innstilling, forklarte Solskjær.

– Først må du få en følelse for klubben og folkene i klubben. Jeg er blitt veldig imponert. Det er mange ting og mange inntrykk. Jeg kan ikke vente med å komme i gang.

Det tette juleprogrammet har satt sine spor i samtlige lag i Premier League. Etter Newcastle-kampen får Cardiff-spillerne en ukes hvile før West Ham venter på hjemmebane i serien.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

– Formen i laget har vært bra, og noen individuelle prestasjoner har vært veldig bra. Nå må vi gjenskape energien i laget. Jeg gleder meg til å se dem ute på gresset, smilte nordmannen.

Klar
Naturlig nok fikk Solskjær spørsmål om hvorvidt han allerede er begynt å tenke på forsterkninger av spillerstallen.

– Jeg har snakket med Mehmet (Dalman, styreleder) og speideravdelingen. Jeg har fått en liste over spillere de har fulgt. Men det er ikke min prioritet nå. Nå handler det om kampen, og så kan jeg se hva jeg trenger.

– Det viktigste er å jobbe med guttene som er her. De har vært i toppen av mesterskapsserien i fire år. De er vant med å vinne kamper og er gode nok til å være her (i Premier League), slo Solskjær fast.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Han vet at det blir vanskelig å avansere fra lørdagens FA-cupdyst. Men som han sa: «We'll give it a go!»

– Jeg har vært imponert over Newcastle. Jeg har sett dem en del på video og har en god idé om hvordan vi skal gå løs på kampen. (©NTB)

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag