*Nettavisen* Sport.

Her leveres den norske VM-søknaden

Sykkelforbundet rakk fram til Genève før jul.

19.12.13 14:40

En norsk delegasjon bestående av sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen, spesialrådgiver Heiko Dahle og prosjektleder Erik Halvorsen fra Bergen kommune inntok hovedkontoret til det internasjonale sykkelforbundet i Genève.

Her overrakte de VM-søknaden på 144 sider for mesterskapet i 2017.

Opprinnelig hadde UCI planlagt å annonsere VM-vertskapet i september i år, men Norges søknad lot vente på seg på grunn av søknaden om statsstøtte. Da 30 av de 40 millionene kom på plass i forrige, hadde forbundet og Bergen kommune fram til i dag med å ferdigstille den.

- Vi snur omtrent i døra
Det internasjonale sykkelforbundet tar nemlig juleferie fra og med i dag. 31. desember var satt som endelig frist for å levere inn søknaden.

- Det har vært en veldig hektisk periode. I dag leverer vi selve søknaden, og så snur vi omtrent i døra. Eller, jeg tror faktisk vi får lunsj der, fortalte Harald Tiedemann Hansen til procycling.no kort tid før overrekkelsen.

- Er du fornøyd med den norske VM-søknaden?

- Jeg synes den ble fantastisk bra, men om det holder vet jeg jo ikke ennå, sier telemarkingen.

Foreløpig er det kun kjent at Colombia har konkrete planer om å utfordre Norge i kampen om mesterskapet. UCI kommer ikke til å bekrefte får utpå nyåret hvem som er offisielle kandidater.

Økonomiske skjær i sjøen
Det Norske Veritas har på oppdrag fra forbundet kommet fram til en forventet kostnadsramme på 156,4 millioner kroner for mesterskapet. NCF har ikke endret noe på dette i sin endelige søknad.

Fortsatt gjenstår forhandlinger med UCI, aksept av søknaden og finansielle småting før bergenserne eventuelt kan juble over sykkel-VM.

NCF og UCI er foreløpig ikke enige om hvor mye arrangøravgiften skal være på. Her er det fremdeles et sprik på nærmere 25 millioner kroner mellom partene.

Les også: 25 millioner kan stanse norsk VM-drøm

Kulturdepartementet valgte også kun å gå inn med tre fjerdedeler av beløpet Bergen kommune søkte om i statsstøtte.

- Vi har ikke hatt tid til å gå noe nærmere inn på det, men vi føler oss komfortable med signalene vi har fått, nøyer Tiedemann Hansen seg med å si om den saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.