RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: YouTube

Her løfter norske Hildeborg 216 kilo

Sist oppdatert:
- Føles som det ligger en traktor oppe på deg, sier verdensrekordholderen.

Den norske styrkeløfteren Hildeborg Juvet Hugdal fikk torsdag med seg tre gullmedaljer fra EM i tsjekkiske Pilsen og satte også ny verdensrekord i benkpress.

Den norske jenta løftet utrolige 216 kilo i «benken». Tidligere i konkurransen hadde hun også løftet 197,5 og 207 kilo i samme øvelse.

216 kilo er både ny verdensrekord i øvelsen og personlig rekord for Juvet Hugdal. Stevnet i Tsjekkia var på mange måter et comeback for 29-åringen fra Sauda.

- Ja, det var ekstra spennende denne gangen. Jeg har vært borte fra idretten i rundt tre og et halvt år, blant annet på grunn av graviditet, forteller hun til Nettavisen.

I tillegg til verdensrekorden i benkpress enkeltløft, ble det også gull i knebøy (252,5 kilo) og i mesterskapet sammenlagt. Totalvekten, eller «poengsummen», endte på sterke 658,5 kilo.

- Fryktelig tungt
Den eneste øvelsen der den norske jenta ikke nådde opp, var i markløft, der hun måtte ta til takke med en fjerdeplass.

- Alt gikk etter planen. Det gikk så bra det kunne gå. Jeg har slitt med en del skader og slik, så jeg må bare være tålmodig nå. Med dette er jeg kvalifisert til VM på hjemmebane, sier hun.

- Hva følte du da du dyttet opp 216 kilo?

- Det var en fantastisk følelse. Verdensrekorden var på 207 kilo, og det hadde jeg løftet før, men når det blir pers, overgår du deg selv. Det var fryktelig tungt, og et litt rotete løft, men jeg presset jevnt og fint, og det var deilig å se tre hvite lamper (godkjent), forteller 29-åringen.

(se verdensrekordløftet her)

- Hvor stor påkjenning er et slik løft?

- Det føles som det ligger en traktor oppe på deg. Det er ikke så ille skademessig, men man blir øm i hele kroppen. Ofte merker man ikke utladningen før neste trening. Jeg er forberedt på at det blir tungt i noen uker framover nå, så jeg må jobbe for å restarte kroppen litt, sier hun.

- Som en traktor
Juvet Hugdal har tidligere blitt verdensmester i styrkeløft og drømmer nå om å gjenta bedriften i Stavanger i 2013. Hun innrømmer likevel at veien tilbake til toppen har vært tung.

- I ett og et halvt år var jeg dårlig og trente nesten ikke. Samtidig slet jeg med skader, blant annet i bekkenet, så det har kostet en del å komme tilbake, sier hun til Nettavisen.

- Jeg er fortsatt ikke på den høyden jeg var før jeg fikk barn, men akkurat benkpress har jeg fått trent mye, og der har jeg skutt i været, fortsetter hun.

Det var i 2006, også på hjemmebane, at 29-åringen sist ble verdensmester. Medalje er målet også i år, men hun venter at konkurransen blir tøffere enn under EM i Tsjekkia.

- Det blir mye tøffere, men jeg ønsker å kjempe om en plass på pallen. Det blir en helt annen konkurranse taktikkmessig. Det er noen russere og ukrainere som blir veldig tøffe, og kanskje også en amerikaner. Jeg vet ikke helt hva jeg kan vente enda, men det blir jevnt om medaljene, sier Juve Hugdal.

VM i styrkeløft i Stavanger går av stabelen i perioden 4. til 9. november i høst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere